YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2013

Ayılar sayılacak

  • 15 Mayıs 2013 Cumhuriyet
    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü tarafından, ülke genelinde ayı popülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde çalışma yapılarak, sayı belirlenmeye çalışılacak.

    Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şağdan Başkaya, yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü ile geçen yıl ayılar üzerine envanter çalışması yaptıklarını belirtti.

    Bölgede ayıların yoğun olduğu Artvin'in Şavşat ilçesinde sayım yaptıklarını dile getiren Başkaya, "İlçenin Meydancık, Papart, Goman yaylası, Bululay mezrası, Nakvevi yaylası, Soltisev, Balıklı, Akbıyık, İmnazeler ve Taşköprü mezrası, Meydancık yaylası, Erikli, Yeşilce ve Çağlıpınar köyü ile Dodakana yaylasını kapsayan alanda ekim ayında ayıları saydık" dedi.

    Bu çalışmalardan önemli veriler de elde ettiklerini ifade eden Başkaya, şunları söyledi:
    "Buradaki çalışmaları tamamladık, bölgedeki ayı popülasyonu hakkında önemli bilgiler edindik. Artık bundan sonra çalışmalarımız Karadeniz Bölgesi'nde ayıların yoğun yaşadığı diğer alanlarda devam edecek. Türkiye'nin diğer bölgelerindeki ayı popülasyonları hakkında yeterli bilgi bulunmuyor. Bunun içinde Karadeniz Bölgesi'nden sonda diğer bölgelerde de çalışmalar yapılmalı. Kısa vadede bu çalışmanın tamamlanması mümkün değil. Uzun ve yorucu bir çalışma sonucunda Türkiye'deki ayı sayısı belli olacak."

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu