1 Ağustos 2013 CumhuriyetOrtaca ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon Merkezinde 2 caretta carettaya uydu takip cihazı takıldı.
İztuzu sahilinde düzenlenen törende DEKAMER görevlileri tarafından kabuğu temizlenen 2 caretta carettaya cihaz yerleştirildi. Boyu ve kilosu ölçülen kaplumbağalar merkezde tedavisi tamamlanan 3 caretta caretta ve 7 yavru ile denize bırakıldı.
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, caretta carettaların denizle buluşmasını, özgürlüklerine ulaşmalarını izlemenin muhteşem bir duygu olduğunu söyledi.
Türk milletinin doğaya ve kendine saygılı insanlardan oluştuğunu belirten Güvençer, "Bizler bu gibi olaylardan büyük haz alırız. Burada bu işi yapan carettaların yaralarını saran ekiple gurur duyuyorum. Umarım her geçen gün tedavi edilen ve denizle buluşan kaplumbağa sayısı artacak" dedi.
Melisa ve Sudenaz isimleri verildiUydu takip cihazı yerleştirilerek denize bırakılan kaplumbağalardan birine İngiltere'den gelen küçük bir kızın isminin verildiğine işaret eden Güvençer, "Bu küçük güzel kızımızın anısına kaplumbağalardan birine 'Melisa' ismini koyduk. İkincisine de 'Sudenaz' diyelim. İnşallah kaplumbağalarımız dolaştıkları Akdeniz kıyılarına bizlerin selamını götürsünler, oralardan da bizlere iyilikler getirsinler" diye konuştu.
DEKAMER sorumlusu Yakup Kaska ise merkezin yaptığı çalışmalarla hem Türkiye'de hem de uluslararası alanlarda isimini duyurduğunu söyledi.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
Aşırı hava olayları, biyoçeşitlilik kaybı ve ekosistem çöküşü gibi sorunlar, önümüzdeki on yıl en...
Mikroplastiklerin solunan hava, içilen su ve tüketilen gıdalar yoluyla vücuda girerek sindirim, ve...
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013