YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Ağustos 2013

Sahillerin kirlilik haritası çıkarılacak

  • 9 Ağustos 2013 Cumhuriyet
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin kıyı şeridi 3 araştırma gemisiyle taranarak, kirlilik haritaları çıkarılacak.

    Türkiye'nin 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca TÜBİTAK'tan kiralanan 3 araştırma gemisi tarafından inceleme altına alındı.

    Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ekipleri, gemilerle Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Marmara denizleriyle boğazlarda kirlilik ölçümleri yapmaya başladı.

    Araştırma gemileri, Edirne'nin Enez ilçesinden başlayarak, Hatay'a kadarki hattı 2 kez tarayacak. Eş zamanlı olarak Marmara ve Karadeniz'de de çalışmalara başlandı. Ekim ayına kadar ara rapor çıkarılacak. Denizlerdeki kirlilik oranları, yaz ve kış dönemlerinde ayrı yarı belirlenerek, karşılaştırılacak.

    Denizlerdeki fizikokimyasal, kimyasal ve biyolojik izleme, AB Su Çerçeve Direktifi ve AB Deniz Stratejisi Çerçeve Direktifi kapsamında yapılacak.

    Deniz suyu ve dipteki çökeltinin yanı sıra plankton, midye ve balık gibi tüm canlılarda ağır metal de olmak üzere kirlilik izi aranacak. Kirliliğin hangi mevsimlerde arttığı ve alınan tedbirlerin yeterliliği değerlendirilecek.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu