YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Ağustos 2013

Ege'de 'ekolojik pazar' zamanı

  • 13 Ağustos 2013 Cumhuriyet
    Buğday Derneği'nin danışmanlığında kurulan Burhaniye Ekolojik Pazarı 15 Ağustos'ta ikinci sezonu açıyor.

    Ekolojik tarımın ve ekolojik beslenme talebinin yalnızca büyükşehirlerde kısıtlı kalınarak yaygınlaşamayacağını savunan Buğday Derneği’nin destek ve danışmanlığında, ilk büyükşehirler dışı ilçe ekolojik pazarı olma özelliğini taşıyan pazar geçen yıl hayata geçirilmişti.

    Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki yüzde 100 ekolojik pazar kurma çalışmaları 2011 yılında Kırtık köyünden 37 çiftçi ile ekolojik sertifikalı üretime geçmesi ile başladı. 2012 Ağustosu’nda bu ürünler pazartesi günleri Burhaniye semt pazarında kendilerine ayrılan özel bölümde tüketiciler ile buluştu. Burhaniye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin finansmanıyla Kırtık köyü yayla ürünleri Ecocert firması tarafından sertifikalandırıldı. Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği de Kırtık köyü muhtarının başkanlığında ekolojik üretim yapan çiftçiler tarafından kuruldu.

    Kurulan yerel derneğin proje ortağı olduğu 2013 sezonunda Burhaniye yüzde 100 Ekolojik Pazarı 15 Ağustos 2013’te Burhaniye Kemer Pazarı’nın içinde ayrı bir bölüm olarak açılacak ve kış sezonuna kadar her perşembe günü hizmet verecek.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu