YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2013

Yenilenebilir enerjiyi yönlendirecek teknoloji

  • 16 Eylül 2013 Ntvmsnbc
    IBM’in Hibrit Yenilenebilir Enerji Tahmini, her bir rüzgar türbininin verimini tahmin etmek için büyük veri analitiği ve hava durumu modelleme teknolojisini bir araya getiriyor. Bu çözüm, yenilenebilir sistemlerin kullanılabilirliğini artırmak ve elektrik şebekesi performansını optimize etmek için hava durumu ve enerji tahminini bir araya getiren akıllı bir sistemden oluşuyor.

    IBM yenilenebilir enerji kaynaklarının güvenilirliğinin artırılmasına yardımcı olacak gelişmiş güç ve hava durumu modelleme teknolojisini duyurdu. Bu çözüm, rüzgar gücü ve güneş enerjisinin kullanılabilirliğini doğru biçimde öngörmek için hava durumu tahmini ve analitiği birleştiriyor. Böylece kamu hizmeti sunan kuruluşlarının daha fazla yenilebilir enerjiyi elektrik şebekesine entegre etmelerine, temiz enerjiyi tüketiciler ve işletmeler için önemli ölçüde geliştirme ve karbon emisyonunu azaltma fırsatı tanıyacak.

    Hibrit Yenilenebilir Enerji Tahmini (HyRef) - Hybrid Renewable Energy Forecasting - adı verilen bu çözüm, bulutların hareketlerini takip etmek için havaya dönük kameraları, gelişmiş bulut görüntüleme teknolojisini ve hava modeli yeteneklerini kullanırken türbinlerdeki alıcılar ise rüzgar hızını, sıcaklığı ve yönü izliyor. Analitik teknolojisiyle bir araya getirildiğinde bu veri asimilasyonuna dayalı çözüm, 15 dakikalık artımlarla bir ay öncesinden bir rüzgar santralindeki bölgesel hava tahminlerini doğru olarak üretebiliyor. HyRef, bölgesel hava tahminlerini kullanarak her bir rüzgar türbininin performansını öngörebiliyor ve üretilen yenilenebilir enerji miktarını hesaplayabiliyor. Bu düzeyde öngörüler, kamu hizmeti kuruluşlarının rüzgarın ve güneşin değişen doğasını daha iyi yönetmelerini ve elektrik şebekesine yönlendirilebilen veya depolanabilen güç miktarını daha doğru bir biçimde tahmin etmelerinin önünü açacaktır. Bununla birlikte enerji kuruluşlarının kömür ve doğalgaz gibi diğer kaynakları da kolaylıkla bütünleştirmesine de olanak tanıyacaktır.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu