YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2013

Kuzey Kutbu için 36 ülke pedal çevirdi

  • 16 Eylül 2013 Cumhuriyet
    15 Eylül 2013, İstanbul Türkiye de dahil 36 ülkede, 106 kentte yaklaşık 14 bin kişi, Kuzey Kutbu’ndaki petrol aramalarını bisiklet turlarıyla protesto etti.

    Greenpeace’in Kutup Bisikleti etkinliğinin Türkiye ayağı, yaklaşık 400 kişinin katılımıyla İstanbul, Mersin, Eskişehir ve Yalova illerinde gerçekleşti. Kuzey Buz Denizi’nde yıllık minimum buz seviyesinin ölçüldüğü 15 Eylül’de düzenlenen etkinlikte pedal çevirenler, son 30 yılda Kuzey Kutbu’ndaki buzulların %75’inin yok olduğunun altını çizdi.

    Petrol şirketleri, Kuzey Kutbu’nu riske atıyor
    Kuzey Kutbu’nun erimesinin en önemli sebebinin kirli yakıt tüketimi olduğuna değinen Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Çağrı Özütürk, “Kuzey Kutbu’ndaki buzullar küresel iklimi dengede tutmakta hayati önem taşıyor. Fakat buzullar rekor hızla erirken,  petrol şirketleri bunu bir uyarı yerine kazanç fırsatı olarak görüyor. Kuzey Kutbu’nun eriyen alanlarında petrol arama faaliyetleri için milyarlarca dolar harcayan bir petrol şirketi geçtiğimiz yılı hatalar ve kazalarla geçti, buna rağmen arama çalışmalarından vazgeçmiş değil. Kuzey Kutbu’nun zorlu ve hassas yapısında olası bir petrol sızıntısını temizlemek neredeyse imkansız. Sadece 3 yıl yetecek bir petrol rezervi için gezegenimizin en narin ve el değmemiş bölgelerinden Kuzey Kutbu’nda risk alınmasına seyirci kalamayız” dedi.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu