YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 15 Haziran 2009

Yılın En Yeşil Otomobili

  • 13.06.2009 CNN Türk

    Volvo S40 1.6D DRIVe, Start/Stop Teknolojisi ile "Yılın Yeşil Otomobili" ödülünü kazandı.

    Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Londra Şehir Meclisi Binası'ndaki ödül töreninde konuşan Volvo'nun Avrupa Bölgesi Başkanı Stuart Kerr, Volvo'nun çevresel faaliyetler konusunda güçlü bir kararlılığa sahip olduğunu, tüm otomobillerinde karbon ayak izini asgariye indirgemek için çok çalıştıklarını söyledi.

    Bunu yaparken, üretimden kullanım ve imha etme noktasına kadar, sağlık, kaynak kullanımı ve ekolojik etkilere odaklandıklarını belirten Kerr, kısa bir süre önce DRIVe serisini lanse ettiklerini, Volvo olarak, yakıt tüketimi ve karbon emisyonu açısından rakiplerinin küçük otomobillerine denk ve orta büyüklükte otomobilleri pazara sunduklarını vurguladı.

    Kerr, şöyle devam etti:  "Bu ödül, Volvo'nun yakıt açısından en verimli otomobili üretme arzusunun takdir edildiğinin bir göstergesidir. İngiltere'nin en büyük otomotiv tüketicileri dergisi ve otomobil satın alma kılavuzu What Car? dergisi tarafından yılda bir kez yapılan değerlendirmede Volvo S40 1.6D DRIVe, küçük aile otomobilleri kategorisinde en üst sırada yer aldı. Bu da emeklerimizin sonuçsuz kalmadığını bize gösterdi."

    Açıklamaya göre, Volvo S40 1.6D DRIVe, karbondioksit emisyonunu kilometrede 104 grama indirmek amacıyla "Start/Stop" özelliğiyle donatıldı. Bu özellik sayesine otomobil durduğunda sürücü vitesi boşa alıp debriyajı bıraktığı zaman motor duruyor. Sürücü tekrar debriyaja bastığında ise motor yeniden çalışıyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu