YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2013

İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Yarışması

  • SKD İnovasyon Çalışma Grubu tarafından düzenlenen yarışma, İnovasyon Çalışma Grubu’nun, özel sektörde çevreye, ekonomiye ve topluma katkısını arttıracak inovatif projeleri ortaya çıkartmayı ve geliştirilmesine destek vermeyi hedefliyor.

    Basın bülteninden derlenmiştir.

    İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), kurulduğu 2004 yılından beri sürdürülebilir kalkınmanın daha iyi anlaşılması, benimsenmesi, yaşama geçirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. SKD’nin öncelikli gündemini iş dünyasına örnek olacak toplum, çevre ve ülke ekonomisi adına değer yaratacak projelerin gerçekleştirilmesi ve Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma politikalarının belirlenmesine katkı sağlanması oluşturuyor.

    Sürdürülebilir kalkınmanın iş dünyası için bir risk değil fırsat olduğunu temel alan SKD, 41 üye firmayla iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını amaç edinmiştir. Bu fırsatlardan bir tanesi olarak inovasyon ve sürdürülebilir kalkınma ilişkisini mercek altına almıştır. SKD İnovasyon Çalışma Grubu tarafından düzenlenen bu yarışma, İnovasyon Çalışma Grubu’nun “Özel sektörde çevreye, ekonomiye ve topluma katkısını arttıracak inovatif projeleri ortaya çıkartmak ve geliştirilmesine destek vermek” hedefi doğrultusunda planlanmış aksiyonlarından bir tanesidir.

    Yarışmanın amacı inovatif uygulamalarla sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan iyi uygulamaların ödüllendirmesi ve bu yolla yaygınlaştırılmasıdır.

    Bu kapsamda, KOBİ ve büyük ölçekli firmaların 2011 yılı itibari ile gerçekleştirdiği ve sonuçlarını aldığı en iyi uygulamalar yarışması SKD İnovasyon Çalışma Grubu önderliğinde gerçekleştirilecektir.

    Yarışmaya katılan projenin, İnovatif Sürdürülebilirlik alanında hâlihazırda uygulanmış çalışmalar veya kurumsal programlar arasından seçilerek derlenmesi gerekmektedir.

    Son başvuru tarihi: 30 Nisan 2013

    Detaylı bilgi için burayı tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu