YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Temmuz 2013

TSKB, Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği’nin (ELTI) kurucuları arasındaki tek Türk Bankası oldu

  • Türkiye’nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası TSKB, uzun vadeli finansman sağlama konusunda Avrupa’nın en etkin 16 finans kuruluşunca Avrupa Bölgesi’ndeki büyümenin daha sürdürülebilir, planlı ve kapsamlı olmasını desteklemek amacıyla hayata geçirdikleri Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği’nin (the European Association of Long-Term Investors - ELTI) kurucuları arasında yer aldı.

    TSKB’nin de üye olduğu Avrupa Birliğinde Uzun Vadeli Kredi Kredide Uzmanlaşan Kurumlar Kulübü – The Club of Instituitons of the European Union Specialising in Long Term Credit (ISLTC), 5 Temmuz tarihli yönetim kurulu toplantısında aldığı yapısal değişim kararıyla, faaliyetlerine “Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği” olarak devam edecek.

    Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği oluşumunda bulunmanın TSKB’nin uluslararası arenada gösterdiği başarının altını bir kez daha çizdiğini belirten TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın “Sürdürülebilir büyümeyi destekleyen Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği oluşumunun kurucuları arasında yer alan tek Türk bankası olmak bize ayrı bir gurur yaşatıyor. Avrupa Birliği kurumları arasında resmen tescil edilerek bir tüzel kişiliğe kavuşan Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği, bu haliyle uzun vadeli finansman gerektiren yatırımlara dönük önemli platformlardan biri olacaktır” dedi.

    Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği, Avrupa Bölgesi’nde uzun vadeli yatırımların gelişimine destek verecek

    Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği’nin hedefleri arasında öncelikle üyeleri arasında deneyim paylaşımı ve finans alanında akademik araştırmaların desteklenmesinin yanı sıra altyapı, KOBİ, inovasyon ve enerji projelerine yatırım için sermaye veya finansman sağlamak üzere tasarlanan yeni finansal araçların Avrupa Birliği’nin 2014-2020 Çok Yıllı Mali Çerçeve Programı ile uygulamaya konulması hususunda, AB kurumlarıyla olan süreçlerde üyelerinin sözcülüğünü üstlenmek yer alıyor.

    Avrupa Uzun Vadeli Yatırımcılar Birliği’nin AB üyesi ve üyeliğe aday ülkelerin önemli finansal kurumlarından oluşan “Kurucu Üye” listesi şöyle:

    Avrupa Yatırım Bankası
    TSKB, Türkiye
    Bulgarian Bank, Bulgaristan
    Ceskomoravska Zarucni a Rozvojova Banka, Çek Cumhuriyeti
    Caisse des Depots, Fransa
    Hrvatska Banka za Obnavu i Razvitak, Hırvatistan
    Instituto de Credito Oficial, İspanya
    Swedish Export Credit Corporation AB Svensk Exportkredit European Investment Bank, İsveç
    Cassa Depositi e Prestiti, İtalya
    Mortgage and Land Bank of Latvia, Letonya
    MFB Hungarian Development Bank, Macaristan
    Bank of Valletta, Malta
    Bank Gospodarstwa Krajowego, Polonya
    Banco Portugues do Investimento, Portekiz
    Slovenska Izvozna In Razvojna Banka, Slovenya
    National Bank of Greece, Yunanistan

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu