YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Şubat 2014

Yılmaz Argüden’e Sürdürülebilirlik Konusunda Global Görev

  • Daha önce Global Compact Türkiye’nin ve Global Compact Doğu Avrupa bölgesinin başkanlığını yapan Yılmaz Argüden, Birleşmiş Milletler Global Compact Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanı oldu.

    Birleşmiş Milletler’in 2010 yılında “daha yaşanabilir dünya” çağrısıyla kurduğu Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) girişimi 10 bini aşkın imzacısıyla dünyanın en yaygın sürdürülebilirlik platformu olma özelliğini taşıyor. BM’nin bu konudaki yeni girişimi, 110 ülkenin temsil edildiği Ulusal Ağlar Danışma Kurulu oldu. Kurul’un başkanlığına, Türkiye ve Doğu Avrupa’da Global Compact’in yaygınlaşması için önemli çalışmalar yapan Yılmaz Argüden seçildi. Argüden, Türkiye'deki sivil toplum örgütleri ve şirketlere öncülük yaparak Global Compact Türkiye’yi oluşturmuş ve bu oluşuma başkanlık yapmıştı. 

    Yılmaz Argüden, BM Global Compact’i “sürekli rekabet içindeki iş dünyasında ortak kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren yenilikçi kurumsal sorumluluk yaklaşımı” olarak özetliyor ve Sözleşme’nin dört kriteri olduğunu belirtiyor: İnsan hakları, çalışma koşulları, çevre koruma ve yolsuzlukla mücadele.

    Vizyonu “sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi” olan Sözleşme'ye imza atmak gönüllülük esasına dayanıyor. TSKB’nin de üyesi olduğu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Yönetim Kurulu, daha iyi bir dünya çabasında Türkiye’nin öne çıkması için çalışıyor.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu