YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2014

90 bin dolarlık böcek için özel proje

  • Koleksiyonerlerin tanesine 90 bin dolar ödeyebildiği Geyik Böceği'nin korunması ve yurt dışına kaçırılmaması için 15 bin liralık proje hazırlandı. Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sönmez "15 bin dolar bütçeli AB projesinin kabul görmesi durumunda dünyada ilk defa bir böcek için korunaklı yaşam alanı oluşturacağız" dedi.


    Dünyada sadece Amanos Dağları'nda yaşadığı belirtilen altı antenli "Akbez Geyik Böceği"nin korunması, yaşam alanlarının oluşturulması ve yurt dışına kaçırılmasının engellenmesi için AB projesi hazırlandı.

    Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) projesinin kabul görmesi halinde nesli tükenme tehlikesi altında olan ‘Akbez Geyik Böcekleri’ için güvenlik bir yaşam alanı oluşturulacak.

    AÇED Başkanı Nazım Sönmez, özellikle Uzakdoğu ülkelerinden 6 antenli geyik böceklerine büyük ilgi gösterildiğini söyledi. Koleksiyoncular tarafından çok aranan ve zaman zaman fiyatı 90 bin dolara kadar çıkan bu böceklerin korunması, yurt dışına kaçırılmasının engellenmesi ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla çalıştıklarını ifade eden Sönmez, bu kapsamda AB projesi hazırladıklarını kaydetti.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu