YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2014

Penguenler için minik kazaklar

  • Dünyanın en zorlu iklim koşullarında yaşıyor olabilirler, ancak zaman zaman penguenlerin bile kendilerini saracak sıcacık bir kazağa ihtiyacı var. Gönüllerin ördüğü minik kazaklar, yüzlerce pengueni deniz kazalarında denize yayılan petrolden ve kirliliğin zehirli etkilerinden koruyor.

    Avustralya ’daki Penguen Vakfı’nın yürüttüğü ‘ Doğa için Ör’ kampanyasına katılan gönüllüler Melbourne’nın 140 km güney doğusundaki Phillip Adası’nda yaşayan penguenler için minik kazaklar örüyor. Phillip Adası Doğa Parkı’ndan Lyn Blom, “İnsanlar bu sevimli hayvanlara yardım etmeye bayılıyor” diyor. 

    Adada Avustralya ve Yeni Zelanda’ya özgü ‘kororo’ cinsi penguenler yaşıyor. Kororolar, ortalama 33 cm'lik boyları ve ancak 1 kg’ye erişen ağırlıklarıyla penguen ailesinin en minyon ve belki de en komik yürüyüşlü üyeleri.

    Ancak bu sevimli canlılar için tüylerine tırnak büyüklüğündeki bir petrolün bulanması bile ölümcül olabiliyor. Çünkü petrol hayvanın tüylerini keçeleştirerek tüylerin oluşturduğu su ve soğuk geçirmez korumada bir ‘delik’ açıyor.

    Gönüllüler tarafından örülen kazaklar ise petrole bulandıktan sonra temizlenmiş pengueni bir süre sıcak tutuyor, ayrıca tüylerini temizlemeye çalışırken kendine zarar vermesini, petrol yutmasını ve enfeksiyon kapmasını önlüyor. 

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu