YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2014

Arıcı ve göçerlere güneş enerjisi dağıtıldı

  • Adana'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gezici arıcılara ve göçerlere, elektrik üreten taşınabilir güneş enerji sistemi dağıttı. Güneş enerjisiyle cep telefonları şarj edilebilecek, çadırlar gece boyu aydınlatılacak ve birkaç saat TV izlenebilecek.

    Adana’da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ‘Arıcılar ve Göçerleri Aydınlatma’ projesi kapsamında, gezginci arıcılara ve göçerlere, elektrik üreten taşınabilir solar enerji sistemi dağıttı. İl Müdürü Hamit Aygül, dağıtım töreninde, gezginci arıcıların teknolojiden uzak çadır veya baraklarda yaşadığını, göçerlerin de yılın 6-7 ayını zor şartlarda geçirmek zorunda kaldığını belirtti.

    Sistemin, her türlü arazi şartlarında rahatlıkla kullanabildiğini vurgulayan Aygül, “Sistem, çevre dostu, temiz enerji kaynağıdır, ücretsiz elektrik elde edilir, istediğiniz yere taşınabilir. Cep telefonu şarj edilebilir, gece boyu çadır aydınlatılabilir. Diz üstü bilgisayar çalıştırılabilir. Günde birkaç saat televizyon çalıştırabilir. İkinci bir akü ile bu süre uzatılabilir” dedi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu