YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2014

Verimlilik için hedef sanayiciler ve çocuklar

  • Verimlilik bilincinin toplumun tüm kesimlerinde ve her ferdinde oluşturulması amacıyla her yıl haziran ayının ilk haftasında “Verimlilik Haftası” etkinlikleri gerçekleştirmeye başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Verimlilik Haftası açılış etkinlikleri kapsamında sanayicilerle ve çocuklarla bir araya geldi.

    İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin ilgisini çekmek amacıyla bu yıl ilk kez tüm ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Verimlilik Temalı Fikir ve Kısa Film Yarışması” düzenleyen Bakanlık, işletmelerde verimlilik artırıcı çalışmaları ve projeleri desteklemek amacıyla yine bu yıldan başlamak üzere “Verimlilik Proje Ödülleri” vermeye başladı.

    Enerji Verimliliği Derneği’nin de stant açarak sanayicilerle buluştuğu etkinlikte Sanayide Enerji Verimliliği Artırıcı Projeler katılımcılara anlatıldı.

    “Enerji Verimli Sanayi” projesi hakkında bilgi veren Enerji Verimliliği Derneği yöneticileri, sanayide enerji verimliliği için kamu, sivil toplum ve özel sektörü bir araya getiren Enerji Verimli Sanayi Projesi ile OSB’lerde uygulaması yapılabilecek 13 alandaki iyileştirmelerle 10 yılda 65 milyar TL kazanç sağlanmasını hedeflendiklerini belirttiler.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu