YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 23 Haziran 2014

Arçelik’ten sürdürülebilir gelecek adımları

  • Ürünlerin yaşam döngüsü içerisinde oluşan karbon emisyonunun %95’lik kısmının, ürünlerin kullanımı esnasında oluştuğunu dikkate alan Arçelik A.Ş., Ar-Ge çalışmaları içerisinde çevresel etkileri düşürülmüş ürün geliştirme uygulamalarına öncelik veriyor.

    Arçelik A.Ş., ürünlerin yanı sıra, tedarikten dağıtıma kadar tüm süreçlerde enerji ve malzeme verimliliğinin artırılması ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması için çalışıyor. Şirket; üretim süreçlerinde oluşan atıkların kaynağında azaltılması, geri kazanılması ve sera gazı emisyonlarının düşürülmesi yönünde projeler yürütüyor. Arçelik A.Ş. 2013 yılında yurt içindeki fabrikalarında aşağıdaki verimlilik projelerini gerçekleştirdi: 

    * 105 enerji verimliliği projesiyle, %5,6 oranında enerji tasarrufu ve 8.620 ton karbondioksit sera gazı emisyonu azaltımı sağladı. 
    * Suyun geri kazanımı ve tüketim azaltımı projeleri ile yaklaşık 160.000 m3 su tasarrufu elde etti. 
    * Haziran 2012’den bu yana yürütülen yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması çalışmaları sonucunda, işletmelerde %100 yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik kullanım oranı %90’a ulaştı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu