YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2014

"Jeotermal, petrol ve doğalgazdan daha kıymetli"

  • Uluslararası Jeotermal Enerji Birliği Başkanı Muharrem Balat, jeotermalin petrol ve doğalgazdan daha kıymetli olduğunu söyledi.

    Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün elektrik üretimine uygun 18 jeotermal saha keşfettiğini ve bu sahaların bazılarında elektrik üretimine başladığını hatırlatan Balat, bunların kapasitesinin ise 94,2 megavat olduğunu söyledi. Türkiye'nin jeotermalde Avrupa'da birinci, dünyada ise yedinci sırada olduğunu vurgulayan Balat, yeni santrallerle kapasitenin 1000 megavata ulaşacağını aktardı.

    Jeotermali, "Anadolu'nun bağrına asılmış pırlanta" olarak nitelendiren Balat, "Jeotermal, petrol ve doğalgazdan daha kıymetlidir. Çünkü fosil kaynakların bir ömrü var, jeotermal ise uygun koşullarda sürekli kullanılabilir" diye konuştu.

    Jeotermal kaynakların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Balat, şöyle konuştu: "Bu kaynağın gelecek nesillere ulaştırılması gerekiyor. Eğer sıcak su yanlış kullanılır veya tekrar kaynağa geri verilmezse kurur gider. Dünyada bunun örnekleri var ve bu konu üzerine önemle duruyoruz."

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu