YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 29 Eylül 2014

GE'den “Endüstrinin Geleceği” Raporu

  • General Electric (GE) Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesinin gerçek büyüme potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik “Endüstrinin Geleceği”ni (Future of Work) anlatan bir yol haritası açıkladı. 

    GE, İstanbul’da düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda yapılan “Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması” konulu özel toplantıda, ortaya koyduğu “Endüstrinin Geleceği” (Future of Work) perspektifinin, ekonomilerin baştan tanımlanması, gençler için yeni iş olanaklarının yaratılması, tedarik zincirlerinin yeniden şekillendirilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi ve inovasyonda hız kazanılması üzerinde yaratacağı makroekonomik etkinin altını çizdi.

    Rapor, üç temel güç -Endüstriyel İnternet, İleri Üretim Teknikleri ve Küresel Akıl- sayesinde inovasyonun gücünü harekete geçirebileceğini vurguluyor. Bu başlıklar özetle aşağıdaki şekilde detaylandırılıyor:

    Endüstriyel İnternet: Etkinliği artırmak üzere bulut bazlı analitiği (büyük veri ve endüstriyel makineler) bünyesinde birleştiriyor.
    İleri Üretim Teknikleri: Tasarım, prototip oluşturma ve üretim döngüsünü hızlandıran ve tasarım, ürün mühendisliği, üretim, tedarik zinciri, dağıtım ve hizmeti birbirine bağlayan 3 boyutlu baskı gibi teknikleri kapsıyor.
    Küresel Akıl: İnovasyon süreçlerine katılan insan sayısını artıran dijital iletişim ağlarının bir araya getirdiği insanların toplu zekasını ifade ediyor.

    Endüstriyel İnternet üretkenliği artırırken; İleri Üretim Teknikleri çok daha hızlı ve esnek çalışabilen mikro-fabrikaların ortaya çıkmasını sağlayacak ve Küresel Akıl, çalışanların iş piyasasına daha kolay girmesini ve şirketlerin yetenek havuzuna daha kapsamlı şekilde erişebilmesini sağlayacak. Bütün bunlar da yerel bir tedarik zincirinin yaratılmasını teşvik edecek.

    Endüstrinin Geleceği’nin en güçlü etkileri arasında, bölgenin genç ve hızla artan nüfusu için tatminkar kariyer fırsatları yaratabilme becerisi yer alıyor. Devletin omuzlarına kalan istihdam yaratma sorumluluğunun özel sektöre aktarılmasına yardımcı olarak, hükümetlerin eğitim sisteminin güçlendirilmesine daha çok odaklanmasına ve girişimcilik inisiyatiflerine daha çok destek sağlamasına olanak tanıyacak. Sağlanacak diğer olumlu etkiler arasında, bilime, mühendisliğe, teknolojiye ve matematiğe ağırlık verilerek eğitim sisteminin güçlendirilmesi, eğitim kurumları ile endüstri arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi ve sorun çözümüne odaklanılması bulunuyor.

    Rapor hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu