YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Ekim 2014

Denizli'de jeotermal sudan elektrik üretilecek

  • Sarayköy ilçesinin Tekkehamam mevkisinde özel bir firma tarafından yapılan sondaj çalışmasında, 180 metre derinlikte 170 derecede sıcaklığı bulunan jeotermal su kaynağına ulaşıldı.

    Denizli'de özel bir firma tarafından yapılan sondaj çalışmasında 180 metre derinlikte jeotermal su kaynağına ulaşıldığı ve kaynaktan yılda 20 megavat elektirik üretimi yapılabilecek santral kurulacağı bildirildi.

    Sarayköy ilçesinin Tekkehamam mevkisinde sondaj çalışmalarını yürüten firma proje sorumlusu Kamil Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili kurumlardan alınan izinler sonrasında 2011 yılından bu yana sondaj çalışmaları yürüttüklerini, bugün 180 metre derinlikte çok verimli bir kaynağa ulaştıklarını bildirdi.

    Ulaşılan jeotermal suyun debisinin saniyede 100 litre, sıcaklığının ise 170 derece olduğu ifade eden Özdağ, "Çevreye hiç bir zararı yok. Ülkemize ve bölgemize güzel bir enerji kaynağına ulaştığımız için çok mutluyuz, gururluyuz. İnşallah enerji üretimine uygun yüksek sıcaklıktaki bu kaynakla, ülkemizin enerji açığına bir nebze olsun fayda sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu