YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2014

Kadıköy'de tasarım geri dönüşümle buluşuyor

  • TAK Kadıköy ve İstanbul Tasarım Bienali ortaklığıyla düzenlenen “Kadıköy’den Bul Kadıköy’de Buluştur” projesiyle, geri dönüşüm ile atık malzeme kullanım bilincini yükseltecek tasarımlar yaratılacak.

    TAK Kadıköy ve İstanbul Tasarım Bienali ortaklığında, 72 Hour Urban Action ekibiyle işbirliği içerisinde yürütülen How to Do Too Kadıköy “Kadıköy’den Bul Kadıköy’de Buluştur”da uygulanacak projeler belli oldu. Hazırlanan 30 tasarımdan 5’i, Kadıköy’ün 5 buluşma noktasına uygulanmak üzere TAK, İKSV ve 72 Hour Urban Action ekibi tarafından seçildi.

    Projede, Kadıköy’ün merkezi buluşma mekanlarında, geri dönüşüm ile atık malzeme kullanım bilincini yükseltecek basit tasarımlar ile oturma, dinlenme, oyun ve benzeri aktivitelerin yapılabileceği tasarımlar yaratılması hedeflenmişti. Tasarımcılar en az 1 sene boyunca farklı mevsim şartlarına dayanabilecek tasarımları hazırlarken, kullanılacak malzemelerle ilgili bilgi edinmek için Kadıköy Belediyesi geri dönüşüm merkezine başvurabilecekti.

    Proje için seçilen 5 alan, bu alanlara yerleştirilecek tasarımlar ve tasarımcıları aşağıdaki gibi:

    - Sahilde Buluşalım: Ribbon Lay Above the Rock - Batuhan AKKAYA-Burçin ÇEVİK-Gönül ÖZDEMİR-Özlem SERDAR.
    - Çaybahçesinde Buluşalım: Kadıküp - Tevfik Saygın ÖZCAN-Nurcan SÜTÇÜ-Derya ÖZKAL-Sezin Nazire DEMİR.
    - İskelede Buluşalım: Lastikbank - Kerem Burak SARIGÜL
    - Boğada Buluşalım: Ses Lambası - Yunus Emre AKÇORA
    - TAK’ta Buluşalım: Bisiklet Park-Kamusal Çekmece - Bilal BİNİCİ-Emrullah TOPRAK

    Tasarımcıların geliştirdiği bu projeler, Kadıköylülerin desteğiyle, Kadıköy Belediyesinin temin ettiği geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak üretilecek. Tasarımların uygulaması 1-2 Kasım tarihlerinde Kadıköy’ün 5 buluşma noktasında yapılacak. (Üretim sürecinde yer almak isteyenler katılım isteklerini iletişim bilgileriyle birlikte info@kadikoytasarim.org adresine gönderebilirler.)

    Tasarımlarla ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu