YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2014

Milli parka turizm merkezleri geliyor

  • Kaçkar Dağları Milli Parkı, 365 gün turizme hizmet verecek. Proje kapsamında parka 150 km yürüyüş yolu ve turizm merkezleri yapılması gündemde.

    Rize-Artvin sınırlarında bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı'nın, Avrupa standartlarında bir milli park haline getirilmesi ve 365 gün turizme hizmet verebilmesi için Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında çalışma başlatıldı. 

    Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık’ın verdiği bilgiye göre, milli parkın altyapı yatırımlarının tamamlanması ve bilinirliğinin artırılmasına yönelik yatırımları kapsayan proje 10 milyon avroya mal olacak ve AB hibesiyle yapılacak. 

    52 bin 970 hektarlık alanı, 4 bin metreye yaklaşan zirvesi, zengin alpin çayır ve orman altı florası, şelale, akarsu ve endemik türleri ile dikkat çeken Kaçkar Dağları Milli Parkı için harekete geçildiğini belirten Özyanık, proje kapsamında milli park içerisinde 7 tesis yapılacağını anlatarak şöyle konuştu: "Milli park içerisinde 150 kilometrelik yürüyüş yolu olacak. Trekking yolu güzergahı iyileştirilecek. Yürünebilir ve güvenilir hale getirilecek. Özellikle yağmur ve sisli havada kaybolmalara karşı gerekli altyapı çalışmaları yapılarak sorunların önüne geçilecek. Aynı zamanda tatil merkezleri kurulacak. Temel hedefimiz gelen ziyaretçilerimizi Kaçkar Dağları Milli Parkı'nı daha iyi anlamaları, algılamaları ve mutlu bir şekilde doğaya zarar vermeden tatillerini geçirerek ayrılmalarıdır. Kaçkar Dağları Milli Parkı kışın da turizmin hizmetinde olacak. İnsanlarımız yılın 365 günü burada tatillerini yapabilecek." 

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu