YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Ekim 2014

Balıkesir'in elektriği rüzgardan

  • Türkiye'de rüzgar enerjisi üretiminde Balıkesir birinci sırada yer alıyor. Balıkesir elektrik tüketiminin yüzde 70'i rüzgardan geliyor.

    Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği'nin verilerine Türkiye'de rüzgar enerjisi üretiminde il olarak Balıkesir, bölge olarak ise Güney Marmara birinci sırada yer aldı.

    "Rüzgarın başkenti" olarak nitelendirilen Balıkesir’de 300, Çanakkale'de ise 100 rüzgar enerji santrali bulunuyor.
    Bu santrallerden 2013 yılında 150 milyon dolarlık enerji üretimi gerçekleştirildi. Bunun 125 milyon doları Balıkesir'de geçen yıl 300'e yakın olan rüzgar enerji santrallerinden (RES) sağlandı.

    Konu ile ilgili Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Esra Kocabaş kurulu gücün artırılmaya çalışıldığını belirtti. Bölgedeki RES'lerden yıllık yaklaşık 2000 GWh elektrik üretiliyor. Bu enerji, Balıkesir elektrik tüketiminin yüzde 70'ini karşılıyor. Türkiye'de rüzgardan üretilen enerjinin de yüzde 26,51'ine karşılık geliyor.

    Kurulu santrallerin tamamına yakının ithal ürün olduğunu aktaran Kocabaş, bu durumun ekonomiye katma değer anlamında yeterince katkı sağlamadığını, bu sebeple ekipmanların bölgede üretilmesi gerektiğini vurguladı.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu