YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 13 Aralık 2014

Doğa Dostu Ecor Türkiye’de

  • Şehir, tarım ve orman atıklarının yüzde yüz geri dönüştürülmesi ile elde edilen ve dünyada mimarinin farklı alanlarında kullanılan ECOR panelleri, şimdi de Türkiye pazarına giriyor.

    Robert Noble’ın, 1999 yılında Marmara Depremi’nde gördüğü çadır kentlerden etkilenerek geliştirilmesine odaklandığı ECOR ürünleriyle hafif, dayanıklı ve sağlıklı yaşam alanları oluşturulması mümkün olabilecek. ECOR, orman, tarım ve şehir atıklarından elde edilen her çeşit doğal selülozun; entegre tesislerde yüksek teknoloji ve özel bir formül ile çeşitli aşamalardan geçerek, sadece su, ısı ve basınç uygulanması ile üretiliyor. %100 biyolojik bazlı olan ECOR, zehirsiz olmasının yanı sıra muadillerine göre daha sağlam, daha esnek, 4’te 1’e kadar daha hafif, daha kolay işlenebilir olmasıyla öne çıkıyor. 

    ECOR’un üretiminde hiçbir ağaç kesilmediği gibi; atık karton, gazete, ofis kâğıtları, orman atıkları, talaş, ekin sapları ve hatta yumurta kabuğu, kahve telvesi, ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemiş kabukları, kot kumaşı gibi her tür tarımsal ve kent atıkları, hammadde olarak kullanılabiliyor. 

    ECOR aynı zamanda, yapı sektöründe kullanılan ahşap, MDF, yonga levha, alçıpan ve plastik gibi ürünlere de çevreci bir alternatif oluşturuyor. Eşsiz özellikleri ve muadillerine göre yüksek dayanıklılığı ile kimi zaman çelik ve alüminyum gibi metallere dahi alternatif olabilen ECOR panellerinin, başta her tür mobilya, stant, iç duvar, dekorasyon gibi alanlar olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerde kullanımı çeşitli ve önemli avantajlar sağlıyor. 

    Dünyada çevrecilik ile ilgili duyarlılıklarını bir üst lige taşımak isteyen global şirketler de ECOR’u tercih ediyor. Dünya devi birçok şirket, gerek iç dekorasyonlarında gerek fuar ve pazarlama stantlarının yapımında ECOR’u tercih ediyor. ECOR’u ilk kullananlar arasında Google, Yahoo, Starbucks, Wholefoods, Lucky Buddha Beers, H&M, Toms Shoes, Microsoft, Ikea ve 20th Century Fox gibi dünyaca ünlü firmalar bulunuyor. 

    Halen dekorasyonda kullanıldığı Starbucks’larda kahve telvelerinden üretilen ECOR’lardan masa, sandalye ve tezgah yapılması için de çalışmalar yürütülüyor. Starbucks’lar için özel üretilecek bu ürünler, ECOR’un diğer tüm özelliklerinin yanı sıra kahve kokusuna da sahip olacak. 
     
    ECOR, Noble Environmental Technologies (NET, Noble Çevreci Teknolojiler Şirketi) ve ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Orman Ürünleri Laboratuarı işbirliği ile geliştirildi. Noble Environmental Technologies’in (NET, Noble Çevreci Teknolojiler Şirketi) kurucusu Robert Noble, Türkiye pazarına girmekten dolayı son derece mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Noble Environmental Europe Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Kurtsan ise Türkiye’de artan çevre duyarlılığı ve sağlıklı yaşam bilinci ile ECOR’un kısa vadede mobilya ve iç dekorasyonda, gerek ofisler, gerek oteller, gerekse evlerde yaygın olarak kullanılmaya başlayacağına inandığını belirtti. 

    Yapı Malzeme dergisinde yer alan haberin tamamı için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu