YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Ocak 2015

En zorlu geçidi tek başına geçen en yaşlı denizci

  • Dünya denizcilerinin “zor geçit” olarak tanımladıkları Kuzey Batı Geçiti’ni tek başına geçen en yaşlı denizci ünvanı Erkan Gürsoy’un oldu.

    Dünyanın etrafını teknesiyle dolaşan üçüncü Türk denizcisi olan Erkan Gürsoy (67), 6 Haziran 2014’te kendi yaptığı ‘Altan Girl’ adlı 8 metrelik alüminyum teknesiyle Kanada’dan çıktığı yolculuğu Çanakkale’de tamamladı.

    6 Haziran 2014 de Kanada’nın Pasifik Okyanusu kıyılarından yola çıktı çıktığı denizcilik dünyasında zorlu bir rotayı Çanakkale’de tamamladığında Erkan Gürsoy, önemli bir ünvanı da elde etti. Dünya denizcilerinin “zor geçit” olarak tanımladıkları Kuzey Batı Geçiti’ni tek başına geçen en yaşlı denizci ünvanı Erkan Gürsoy’un oldu. 
      
    Erkan Gürsoy , zor yolculuğunda Kuzey Buz Denizi’nde sıkıştığı buzulların arasından ABD sahil güvenlik gemisi tarafından kurtarıldığını anlatarak “Kuzeybatı Geçidi’ni ve Kutup Dairesi’ni tek başına geçen dünyanın en yaşlı insanı oldum. 6 Haziran’da Kanada’dan yola çıktım. Alaska açıklarında Kuzey Buz Denizi’nde mahsur kaldım. 4 Temmuz günü, Kuzey Kutup Dairesi’nin içinde geçişine engel olmayacağını düşündüğüm buzul kütlelerinin arasına sıkıştım. Soğuk su akıntısıyla birlikte sürüklendim. Northwest Passage adlı Kuzeybatı Geçidi’ni geçtim. Böylece Kuzeybatı Geçidi’ni tek başına geçen en yaşlı insan unvanını elde ettim. Bundan dolayı mutluyum” diye konuştu.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu