YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2015

TSKB’ye, EBRD’den 50 milyon Euro tutarında kaynak verimliliği kredisi

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) özel sektör firmalarının kaynak verimliliği projelerinin finansmanında kullanılmak üzere 50 milyon Euro tutarında kredi temin etti. 

    Faaliyet gösterdiği ülkelerde enerji ve kaynak verimliliği alanlarında liderlik eden Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Sürdürülebilir Kaynak Girişimi (SRI) çerçevesinde TSKB’ye sağladığı 50 milyon Euro tutarındaki kredinin imza töreni İstanbul’da gerçekleşti. 

    EBRD’nin kaynak verimliliği alanında Türkiye’ye sağladığı ilk kredi olma özelliği taşıyan söz konusu finansmanla özel sektör firmalarının kaynak verimliliği kapsamında enerji ve su verimliliği ile atık yönetimi projelerinin desteklenmesi hedefleniyor.

    Kredi anlaşması ile ilgili değerlendirmede bulunan TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök, “Günümüzde kaynak verimliliği, sürdürülebilir kalkınma ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş açısından büyük önem taşıyor. EBRD’nin Sürdürülebilir Kaynak Girişimi (SRI) çerçevesinde Türkiye’de ilk kez kullandıracağı bu krediyi TSKB’ye tahsis etmiş olması bankamızın sürdürülebilir yatırımların finansmanı konusundaki deneyimine ve bilgi birikimine duyulan güvenin güçlü bir göstergesidir” diye konuştu.

    İmza töreninde konuşan EBRD Güney ve Doğu Akdeniz ve Türkiye Finans Kurumları Direktörü Sylvia Gansser-Potts ise, “TSKB’nin müşterilerine özgü şekillendirdiği kredi ürünleri vasıtasıyla kaynak verimliliği finansmanını geliştirme çalışmalarını desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. EBRD olarak TSKB ile birlikte şirketlerin kaynak verimliliği projelerine ilişkin finansman sağlayarak, hem şirketlerin sürdürülebilir büyümesi, hem de Türkiye ekonomisinin rekabet gücüne katkı sağlayacağız” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu