YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2015

Terme'de yılkı atları için proje

  • Samsun'un Terme İlçesi'nde, kadın savaşçı Amazonlar'ın yaşadığı rivayet edilen Gölyazı Bölgesi'ndeki yılkı atları için proje hazırlandı.

    Tarihte rahat ok atmak için küçük yaştayken bir göğüslerini kesen Amazon kadın savaşçıların yaşadığı rivayet edilen Samsun'un Terme İlçesi Gölyazı Bölgesi'nde, Belediye tarafından yeni bir proje hazırlandı. Bölgede tabiat parkı oluşturulması için gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yılkı atları için de özel bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

    5 hektarlık bir ormanlık alanda yılkı atlarının toplanacağını söyleyen Başkan Kul, "Bu atlar yabani olarak yaşadıkları için özellikle trafikle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorduk. Sürü halindeki bu atların karayollarına aniden çıkışları trafik kazalarına neden oluyor. Ama biz bu atları külfet durumundan nimete çevireceğiz. Gölyazı Bölgesi amazon kadın savaşçıların başkentidir. Tüm dünyaca bu böyle biliniyor. Biz bu atları bir alanda toplayacağız. İnsanlar bu atlara binmek isteyebilirler, eğitmek isteyebilirler. Biz bu atlar üzerinden yeni bir turizm hareketi başlatacağız" dedi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu