YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2015

NBA'den Yeşil Hafta

  • NBA, 22-29 Mart arasında Yeşil Hafta (NBA Green Week) kapsamında tasarruf, yeniden kullanım ve geri dönüşüme dikkat çekmek için atılan her isabetli üçlük için üç ağaç dikecek.

    Basketbol severlere çevre bilinci aşılamayı hedefleyen NBA, 22-29 Mart tarihleri arasında “NBA Green Week” (NBA Yeşil Hafta) etkinliğini düzenliyor. NBA, hafta boyunca #NBAGreen etiketi her paylaşıldığında bir ağaç dikmek için (25.000 ağaca kadar) Arbor Day Foundation ile birlikte çalışacak. Ayrıca 22-29 Mart tarihleri arasında oynanan NBA maçlarındaki her isabetli üç sayılık atış için de üç ağaç dikecek. Böylece sürdürülebilir yaşamın üç adımı olan tasarruf, yeniden kullanım ve geri dönüşüm (reduce-reuse-recycle) kavramlarına dikkat çekilecek.

    NBA Yeşil Hafta, çevreye verdiğimiz zararları en aza indirmeyi amaçlayan, tesis yeşillendirme programları, e-geri dönüşüm ve ağaç dikimi gibi çeşitli program ve aktiviteleri destekliyor. Program, taraftarları sürdürülebilirlik konusunda bilinçlendirmenin yanı sıra, çevrenin korunmasına nasıl destek olunabileceği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. 

    NBA ve NBA Cares sosyal medya hesapları da hafta boyunca kampanyaya özel içerikler paylaşacak. Tasarruf, yeniden kullanım ve geri dönüşüm için pratik uygulama örnekleri, #NBAGreen etiketiyle üçlük atışlar eşliğinde yayınlayacak. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu