YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2015

TSKB, Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’ne layık görüldü

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından II. Karbon Zirvesi’nde verilen Düşük Karbon Kahramanı (Low Carbon Hero) ödülüne layık görüldü.

    Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Düşük Karbon Kahramanları (Low Carbon Heroes) Ödülleri sahiplerini buldu. Üretim ve tüketim süreçlerinde oluşan karbon emisyonunu etkin şekilde yöneten ve karbon konusunda başarılı projelere imza atan firmaların ödüllendirildiği organizasyonda Düşük Karbon Kahramanı Ödülü'ne layık görülen TSKB, yönetim stratejilerinden çevresel etkilerin ölçümüne, bankacılık ürün ve hizmetlerinden sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda gerçekleştirdiği öncü uygulamalarla düşük karbonlu ekonomiye geçişi destekliyor.

    Hakan Aygen: “Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankasıyız”

    Ödül töreninde bankanın çalışmaları hakkında bilgi veren TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen, “65 yıldır geleceği koruyarak üretenleri destekleyen bir banka olarak, kurduğumuz Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi ile 2005 yılından bu yana bankacılık faaliyetlerimizden kaynaklanan tüm çevresel etkilerimizi ölçüyor ve azaltıyoruz. 2008 yılından bu yana ise Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olma özelliğini taşıyoruz” dedi.

    “Son 10 yılda finansman sağladığımız yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımları ile Türkiye’de yıllık karbondioksit salımını 7,2 milyon ton azaltıyoruz”

    Sadece banka içi uygulamalarda değil kredilendirme faaliyetlerinde de karbon konusunu merkezde tuttuklarını belirten Hakan Aygen şöyle devam etti: “Türk iş dünyasının karbon ayak izini azaltan sürdürülebilir yatırımlara sağladığımız kredilerin oranı toplam portföyümüzün yüzde 50’sini aşmış durumda. Bugüne kadar destek verdiğimiz 100’ü aşkın temiz enerji projesi ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesinin yaklaşık yüzde 14’üne denk gelen 3.500 MW’lık kurulu gücün hayata geçmesine yardımcı olduk. Fon sağladığımız enerji verimliliği yatırımları ile beraber Türkiye’nin yıllık karbondioksit salımını 7,2 milyon ton azaltıyoruz. Finansman ve teknik danışmanlık hizmetlerimizde karbon konusundaki uzmanlığımızla ayrışan bir banka olarak bu alanda ödüle layık görülmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu