YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2015

TSKB, Verimlilik Haftası’nda Sürdürülebilirlik Atölyesi düzenledi

  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl organize edilen Verimlilik Haftası kapsamında TSKB, öğrencilerle Sürdürülebilirlik Atölyesi düzenledi. 27 Nisan- 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Verimlilik Haftası’nda düzenlenen Sürdürülebilirlik Atölyesi’ne ODTÜ ve TOBB üniversitelerinin endüstri mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.

    Her yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen Verimlilik Haftası, bu yıl 27 Nisan- 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Verimlilik Haftası’nda Sürdürülebilirlik Atölyesi düzenleyen TSKB, atölye kapsamında öğrencilerle sanayide enerji verimliliği üzerine bilgiler paylaştı.

    Verimlilik Haftası’nda TSKB, ‘Verimliliğe genç bakış, üniversite öğrencileri verimliliğe nasıl bakıyor?’ konu başlığı ile yapılan panelin devamında öğrencilerin sanayideki enerji verimliliği çalışmalarına bakış açısını deneyimlemelerini sağladı.

    Panel ve atölye, Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Dr. Sinan Borluk başkanlığında Endüstri Mühendisleri Toplulukları Birliği (EMT) Başkanı Yiğit Çörtü, EMT ODTÜ Temsilcisi Alper Bardak, EMT İdari Kurul Üyesi Damla Hamurcular, TSKB Mühendislik Müdürü Hülya Kurt, TSKB Mühendislik Grup Yöneticisi Coşkun Kanberoğlu ve Escarus Sürdürülebilir Danışmanlık A.Ş. Kıdemli Yöneticisi Hurşit Dora Üreten’in katılımıyla gerçekleştirildi.

    ODTÜ ve TOBB üniversitelerinin endüstri mühendisliği bölümü öğrencilerinden 32 kişinin katılım gösterdiği Sürdürülebilirlik Atölyesi kapsamında konuşan TSKB Mühendislik Müdürü Hülya Kurt, enerji verimliliğinin rekabet üstünlüğü ve maliyet avantajı açısından önemine dikkat çekerek şöyle devam etti: “TSKB olarak enerji verimliliği yatırımlarına 2009 yılında başladık. Bugüne kadar 33 firmanın farklı 58 projesine toplam 389 milyon dolar kredi desteği sağladık. Bu tesislerde sağlanan enerji tasarrufu yaklaşık 850.000 kişilik bir şehrin yıllık ısınmasına denk geliyor.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu