YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2015

Fransa'da çatılar yeşilleniyor

  • Fransa’daki ticari bölgelerde inşa edilecek tüm yeni binalara yeşil çatı veya güneş paneli zorunluluğu getirildi.

    Sürdürülebilir şehirlerin vazgeçilmezi yeşil binaların yayılması için daha gidilecek çok yol var. Bu yolun aşılması için gereken en önemli destekse devletlerden geliyor. Yasal düzenlemeler hem mevcut binaların hem de yeni yapılanların yeşil bina kriterlerine uygunluğunu zorunlu hale getirebiliyor. 

    Bu konuda yapılan örnek bir düzenleme birkaç ay önce Fransa’da hayata geçirildi. Fransız çevrecilerin çağrısına kısıtlı da olsa cevap veren Fransa Meclisi, yeni inşa edilecek tüm ticari binaların çatıları için güneş paneli veya yeşil çatı zorunluluğu getiren yasayı onayladı. Böylece Almanya ve Avustralya’da yayılmaya başlayan yeşil çatılar Fransa’da da ağırlık kazanacak.

    Yeşil çatıların hem binalara hem de çevreye faydaları var. Öncelikle çatıda izolasyon sağladıkları için, ısıtma ve soğutma giderlerini azaltıyorlar. Ayrıca yağmur sularını emdikleri için çatıların üzerinde su birikmesini de engellemiş oluyorlar. Tabii ki tek faydaları binaya değil, doğayla da dostlar. Örneğin kuşların barınması için ortam sağlıyorlar.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu