YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2015

2015 yazında sıcaklık rekoru kırıldı

  • NASA ve Japonya Meteoroloji Ajansı verilerine göre 2015 yazı dünyada yaşanan en sıcak yaz olarak kayıtlara geçti. Böylece 1998 yazına ait olan sıcaklık rekoru kırılmış oldu.

    Yaz aylarını yavaş yavaş geride bırakırken, mevsimsel sıcaklık verileri de açıklanmaya başlandı. NASA ve Japonya Meteoroloji Ajansı verilerine göre 2015 yazı dünyada yaşanan en sıcak yaz olarak kayıtlara geçti. Böylece 19. yy’ın sonundan beri tutulan sıcaklık kayıtlarına göre büyük bir rekor kırılmış oldu.

    Araştırmacılar, fosil yakıtların seragazı emisyonlarında yarattığı artışın, Pasifik Okyanusu’nda yükselen sıcaklığın atmosfere etkisiyle birleşmesiyle, sıcaklıkların rekor seviyelere yükseldiğini belirtiyor.

    İklim değişikliği her geçen gün etkisini daha çok hissettirirken, bu yaz yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen aşırı sıcaklar “yeni normal” olarak kabul ediliyor. Global sıcaklıklar Şubat 1985’ten beri 20. yy. ortalamasının üzerinde seyrediyor. NASA’nın hazırladığı aşağıdaki haritada son 135 yılın sıcaklık değişimleri görülebiliyor.



    Haber hakkında detaylı bilgi: Washington Post

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu