YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2015

TSKB’ye İklim Saydamlık Liderliği Ödülü

  • Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası TSKB, gerçekleştirdiği sürdürülebilir bankacılık uygulamaları nedeniyle CDP tarafından, “CDP 2015 Türkiye İklim Saydamlık Liderlik Ödülü’ne” layık görüldü.

    İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla iş dünyasının işleyiş şeklini değiştirmeyi hedefleyen dünyanın en prestijli iklim değişikliği girişimi CDP Türkiye “2015 Türkiye İklim Saydamlık Liderlik Ödüllerini” açıkladı.

    İklim değişikliği stratejilerini CDP platformunu kullanarak açıklayan şirketlerin yer aldığı “İklim Saydamlık Liderlik Endeksi’nde” 99 puan ile en yüksek dereceye sahip olan TSKB, endekste en üst sıralamada yer alan ilk beş şirket ile beraber “CDP 2015 Türkiye İklim Saydamlık Liderlik Ödülü’ne” layık görüldü.

    4 trilyon dolar büyüklüğe sahip 5500’den fazla şirketin raporlama yaptığı CDP, kurumların çevresel bilgileri konusunda dünyanın en büyük veri tabanı konumunda.

    CDP Türkiye projesine katılan şirketlerin 2015 yılı “İklim Saydamlık Liderlik Ödülleri” için derecelendirmesini, CDP’nin geliştirdiği metodolojiye uygun olarak Deloitte Türkiye yapıyor. Ödüllere karbon ayak izi yönetimi, iklim değişikliği stratejisi ile risk yönetimi süreç ve sonuçlarında detaylı bilgi sunabilen şirketler layık görülüyor.

    Ödülü 19 Kasım 2015 Perşembe günü ‘CDP Türkiye 2015 İklim Değişikliği Raporu’nun tanıtım toplantısında alan TSKB Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İçel, “Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olarak, ülkemizin düşük karbonlu üretim düzeyine geçişine destek vermek gündemimizde ön sıralarda yer alıyor. Bu amaçla önce kendimizden başladık ve sürdürülebilirliği tüm bankacılık süreçlerimize entegre ettik. Çevresel ve sosyal etkilerimizi düzenli olarak ölçüyor, azaltmak için stratejiler belirliyoruz. Kredilendirme süreçlerimizde de çevresel ve sosyal riskleri göz önünde bulunduruyoruz. İklim değişikliği stratejilerimizi Bankamız yönetim kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı Sürdürülebilirlik Komitesi’yle belirliyor ve tüm çalışanlarımızın dahil olduğu bir iş modeli ile hayata geçiriyoruz. Diğer yandan, sürdürülebilirlik alanındaki somut performans sonuçlarımızı saydam bir şekilde raporlayarak paydaşlarımız nezdinde önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için karbon konusu da dahil olmak üzere pek çok alanda değer yaratan bir banka olarak, CDP gibi uluslararası alanda saygın bir kurum tarafından İklim Saydamlık Liderlik Ödülü’ne layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu