YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 15 Ocak 2016

DO! ile daha duyarlı şirketler

  • SKD'nin hayata geçirdiği “DO! Projesi” sürdürülebilir tüketim için duyarlı insanlar yaratmayı hedefliyor.

    İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), iş dünyasında sürdürülebilir tüketim konusunda farkındalık oluşturmak ve “duyarlı insanlar” yaratmak amacıyla “Duyarlı Ol” (DO) projesini hayata geçirdi.

    Lansmanı Yeşil İş Zirvesi'nde yapılan proje elektrikten suya, yakıttan kağıda, işyeri ortamında kaynak tasarrufu sağlayacak bir modelden oluşuyor. Projeyi uygulayanlar, verimlilik tablosunda hangi alanlarda, ne kadar tasarruf sağlayabileceğini görüyor ve hangisini uygulamak istediğine karar veriyor.

    Projenin tamamlayıcısı olan “DO! Aplikasyonu” ise sürdürülebilir tüketim alışkanlığını işyeri ortamından çıkarıp bireylerin günlük hayatına katıyor. Aplikasyon sürdürülebilir tüketim alanında püf noktaları, elektrik, kağıt, atık ve su alanlarına özel tasarruf önerileri paylaşıyor, telefonların şarj adaptörünün prizden çıkarılması için uyarıda bulunarak elektrik tasarrufuna destek veriyor. Ayrıca günde üç litre su tüketilmesi ve hareketsiz kalındığı zaman “harekete geç!” bildirimleriyle sağlıklı hayata çağrı yapıyor.

    Firmalar “DO! Projesi”ni neden uygulamalı?

    • Çevresel, sosyal ve ekonomik olumsuz etkiler azaltılacak
    • Doğal kaynakların korunmasına katkı sunulacak
    • Kaynak tasarrufu ve atık yönetimi sayesinde maliyetlerde azalma olacak
    • Gezegendeki değişimin gerekli kıldığı yeni iş modelleri konusunda önemli bir adım atılmış olacak, kurumsal sürdürülebilirliğe katkı sunulacak
    • Çalışanların şirkete duyduğu aidiyet artacak
    • Şirket daha itibarlı ve saygın olacak

    İsteyen her şirket kolayca uygulayabilecek

    Halen, SKD’ye üye 47 şirket bulunuyor ve bu şirketler yaklaşık 350 bin kişiyi istihdam ediyor. Çalışanların aileleri de göz önüne alındığında DO Projesi ile yüz binlerce tüketiciye ulaşabilme imkanı olacak. Öncelikle SKD üyesi şirketlerde uygulanacak olan proje, üye olmayan şirketlere de cüzi bir ücret karşılığı açık olacak.

    DO! Projesi'yle ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu