YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2016

Unilever 4R'yle sıfır katı atık ortaya çıkarıyor

  • Unilever'in dünya genelindeki 600'ü aşkın tesisi katı atık alanlarına atık göndermiyor. Unilever’in Türkiye’deki tüm tesisleri de ‘sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsünde yer alıyor.

    Sürdürülebilir Yaşam Planı doğrultusunda hareket eden Unilever'in fabrikaları, depoları, dağıtım merkezleri ve ofisleri de dahil olmak üzere, 70 ülkede 600'ü aşkın tesisinde katı atık alanlarına tehlikesiz atık gönderilmemeye başlandı. Unilever, bu tesislerden çıkan atıkların geri kazanımı için alternatif yöntemler buldu.

    Unilever, Sürdürülebilir Yaşam Planı hedefleri kapsamında 4R (Reducing [Azaltma] – Reusing [Tekrar kullanma] – Recycling [Geri dönüştürme) - Recovering [Geri kazanım] Stratejisini uyguluyor. Unilever’in bu stratejisi, fabrika atıklarının inşaat malzemelerine, personel kafeteryalarındaki gıda atıklarının komposta dönüştürülmesi gibi pek çok alternatif kullanımla yeni bir kaynak yaratılmasına dayanıyor. 4R Stratejisine göre, öncelikle tehlikeli olmayan atıkların azaltılması, daha sonra ise geri dönüşümü veya geri kazanılması sağlanıyor.

    Unilever Türkiye, İsrail, Orta Asya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Temur konuya ilişkin şunları söyledi: "Dünyada her yıl toplanan 1,3 milyarlık ton katı atığın %80’lik bölümü, katı atık alanlarına gönderiliyor. Bu miktar neredeyse 1,5 milyon futbol sahasını kaplamaya eşdeğer. Sıfır atık hedefimiz, Unilever olarak sürdürülebilir büyüme iddialarımızın yanı sıra kaynak açısından dayanıklılığımızı korumak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek konusundaki kararlılığımızın da altını çiziyor."

    Türkiye’deki fabrikalar, 2013’ten bu yana ‘Sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsünde

    Unilever’in Türkiye’de, son olarak üretime başlayan Konya Algida Fabrikası da dahil olmak üzere tüm fabrikalarının 2013 yılından bu yana ‘sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsünde üretim yaptığını, 2015 itibarıyla bunlara depolar, dağıtım merkezleri ve ofislerin de eklendiğini belirten Nihal Temur, Konya’da 2016 yılı içinde faaliyete geçmesi planlanan Ev ve Kişisel Bakım ürünleri fabrikasının da ‘sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsüne sahip olacak şekilde tasarlandığını kaydetti.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu