YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Nisan 2016

TSKB, Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’nün ikinci kez sahibi oldu

  • Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından 3’üncü İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında verilen Düşük Karbon Kahramanı (Low Carbon Hero) Ödülü’ne bu yıl da layık görüldü. 

    Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen Düşük Karbon Kahramanı Ödülleri (Low Carbon Heroes) sahiplerini buldu. Karbon konusuna öncelik veren; tüm üretim, tüketim ve iş süreçlerine karbonu entegre ederek bu konuda olumlu çıktılar alan firmaların ödüllendirildiği Düşük Karbon Kahramanı Ödülleri’nde TSKB, karbon konusunu  her yönüyle yöneterek ödülün üst üste ikinci kez sahibi oldu. 

    Ece Börü; “Karbon-Nötr Bankacılık Projemiz ile geleceğe yatırım yapıyoruz”
    İki yıl üst üste Düşük Karbon Kahramanı ödülüne layık görülmelerinden büyük mutluluk duyduklarını belirten TSKB Genel Müdür Yardımcısı Ece Börü, “Türkiye’nin ilk karbon-nötr bankası olarak, Türk özel sektörünün düşük karbonlu ve daha verimli bir üretim düzeyine geçmesi en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Geleceğe yatırım yaptığımız Karbon-Nötr Bankacılık Projesi’yle kendi faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel etkileri azaltmayı, paydaşlarımızda ve toplumun farklı kesimlerinde karbon duyarlılığını artırmayı, finans sektörünün dönüştürücü gücüyle düşük karbonlu bir geleceğe giden yolda öncü olmayı hedefliyoruz” dedi.

    Ece Börü; “Karbon yönetimi 360 derece ele alınması gereken bir konu”
    Karbon-Nötr Bankacılık Projesi’ni uygulamaya başladıkları 2008 yılından bu yana karbon emisyonlarını yüzde 40 azalttıklarını belirten Ece Börü, sadece banka içi uygulamalarda değil kredilendirme faaliyetlerinde de karbon konusunu merkezde tuttuklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Sürdürülebilir yatırımlara verdiğimiz destek her yıl katlanarak büyüyor ve şu an portföyümüzün yüzde 50’sine ulaşmış durumda. Bu yatırımlarla Türkiye’de yıllık karbondioksit salımının 8,3 milyon ton azalmasına katkıda bulunuyoruz. Karbon yönetiminin 360 derece ele alınması gerektiğine inandığımız için iç çevresel etkilerimiz ve finansman hizmetlerimize ek olarak, danışmanlık çalışmalarımız ve sosyal sorumluluk projelerimizde de karbona öncelik veriyoruz. Bu kapsamda paydaşlarımızın yıllık karbon ayak izini silerek onlara sürdürülebilir bir gelecek hediyesi sunmak, İKSV kapsamında sponsor olduğumuz konserin karbon ayak izini silerek ilk sıfır karbon konsere imza atmak gibi paydaşlarımızı motive eden öncü uygulamalarımızla da ayrıca gurur duyuyoruz.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu