YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2016

Türkiye'nin ilk yeşil tahvili TSKB'den!

  • Sürdürülebilirlik alanında öncü banka TSKB, bir ilke daha imza atarak uluslararası piyasalarda “yeşil/sürdürülebilir tahvil” (Green/Sustainable Bond) ihracını gerçekleştiren ilk Türk bankası oldu. Türk özel sektörünün düşük karbonlu ekonomiye geçişi için kaynak sağlayan TSKB’nin 300 milyon dolar tutarındaki 5 yıl vadeli ihracı, planlanan tutarın 13 katından fazla talep görerek büyük başarı kazandı. TSKB tarafından yetkilendirilen yedi banka koordinatörlüğünde gerçekleşen bu ihraçla sağlanan fon, sadece yeşil ve sürdürülebilir projelerin finansmanında kullanılacak. TSKB Genel Müdürü Suat İnce; "Sürdürülebilir bankacılık alanında öncü uygulamalarımızla geleceği koruyarak üretmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracı ile sürdürülebilirlik alanında yeni bir ilke imza atarken, geleceğe yatırım yapmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

    Sürdürülebilir yatırımlara sağladığı finansman olanakları ile düşük karbonlu ekonomiye destek veren Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), sürdürülebilirlik alanında bir ilke daha imza attı. TSKB, yedi bankanın koordinatörlüğünde 300 milyon dolarlık, 5 yıl vadeli Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil (Green/Sustainable Bonds) ihracını gerçekleştirdi. Tahvil ihracı uluslararası piyasalarda 317 kurumsal yatırımcıdan yaklaşık 4 milyar dolar tutarında talep gördü. Böylece planlanan tutarın 13 katından fazla talep alınarak büyük başarı kazanıldı. Tahvil ihracına olan talebin %44’ü İngiltere’den, %39’u Kıta Avrupası’ndan, %9’u ABD off-shore fonlarından, %8’i ise Asya ve Orta Doğu’dan geldi. Türkiye’nin ilk Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracından sağlanan fonla, iklim değişikliğine çözüm üreten yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği yatırımları ile toplumsal faydaya yönelik sağlık ve eğitim gibi alanlardaki projeler desteklenecek.


    Suat İnce; "Geleceği koruyarak üretmek için çalışıyoruz"

    Yeşil Tahvil ile ilgili bilgi veren TSKB Genel Müdürü Suat İnce, "Sürdürülebilir bankacılık alanında öncü uygulamalarımızla geleceği koruyarak üretmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracı ile sürdürülebilirlik alanında yeni bir ilke imza atarken, geleceğe yatırım yapmanın gururunu yaşıyoruz. Uluslararası piyasalardan büyük talep gören bu ihraç ile hem yeşil projelere hem de toplumsal faydaya dönük yatırımlara ilave destek sağlayacağız." diye konuştu.

    "Sürdürülebilirliğe verdiğimiz destek her yıl katlanarak büyüyor"

    TSKB olarak sürdürülebilirlik alanında verdikleri finansman desteğinin her yıl katlanarak büyüdüğünü de belirten Suat İnce, “Sürdürülebilirlik projelerimiz portföyümüzün yüzde 50'sini aşmış durumda. Özel sektör projelerine aktardığımız bu kaynaklarla Türkiye'nin yıllık karbondioksit salımının 8.3 milyon ton azalmasına katkı sağlıyoruz. Sürdürülebilirlik ve düşük karbon konuları sadece kredilendirme süreçlerimizin değil, tüm iş süreçlerimizin de temelini oluşturuyor" dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu