YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 28 Mayıs 2016

“Yeşil Ofis”ler büyüyor

  • WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis programına üye ofis sayısı 75’e ulaştı. 

    Çalışmalarını yürütürken doğaya daha az zarar vermek isteyen ofislerin sayısı her geçen gün artıyor. 1999 yılında WWF-Finlandiya tarafından başlatılan ve 2011 yılında Türkiye’ye uyarlanan Yeşil Ofis programına tüm dünyada 600’den fazla ofis katılıyor. Türkiye’de ise bu sayı beş yıl içinde 75’e ulaştı. Aralarında birçok büyük şirketin de olduğu Türkiye’deki “Yeşil Ofis”ler program kapsamında bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı:
     
    Viko by Panasonic: Programın önerilerini yerine getirerek ofisteki kağıt tüketimini kişi başına yüzde 11, elektrik tüketiminde yüzde 7 oranında azalttı, kişi başına düşen toner kartuşu kullanımında da yine yüzde 7 oranında azalma sağlandı.
    PepsiCo: Genel merkez çalışanlarının sahiplenmesi ve katkısı ile  yapılan çalışmaların sonucunda kişi başı enerji tüketiminde yüzde 7, su tüketiminde yüzde 9 tasarruf sağlandı. Ayrıca Nisan 2016 sonuna kadar yaklaşık 3 ton yemekhane atığını sokak hayvanlarına ulaştırıldı.
     
    Yeşil Ofis programı sayesinde dünyada 95 binden fazla ofis çalışanına ulaşılıyor ve iklim değişikliğinden ekolojik ayak izine kadar birçok kavram hakkında bilgi veriliyor.

    WWF'in Yeşil Ofis programıyla ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu