YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2016

Arçelik'ten sürdürülebilirlik mini-belgeselleri

  • Arçelik A.Ş., çevre konusunda yaptığı çalışmaları, hazırladığı 3 mini belgesel filmle anlatıyor. Enerji verimliliği, su verimliliği ve geri dönüşüm konularını ele alan filmlerde, Arçelik A.Ş.'nin son 5 yılda 233.000 ton sera gazı salımını önlediği, 774.000 m3 su tasarrufu yaptığı ve son 2 yılda elektrik tüketiminde 40 GWh tasarruf sağladığı anlatılıyor.

    Enerji ve doğal kaynakların verimli kullanılmasına odaklanan, hem ürünlerinde hem üretim süreçlerinde su ve enerji verimliliği sağlamayı amaçlayan Arçelik A.Ş. tüm bu çalışmalarını, hazırladığı mini belgesellerle anlatarak çevre konusundaki farkındalığı arttırmayı ve toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

    Arçelik, belgesel filmlerinde Türkiye'deki çeşitli üretim tesislerinin görüntülerine ve Arçelik A.Ş. çalışanlarının röportajlarına yer veriyor. Yapılan röportajlarda çalışanlar Arçelik'in çevre ve sürdürülebilirlik vizyonu hakkında bilgi vererek enerji verimliliği, su verimliliği ve geri dönüşüm faaliyetleriyle ilgili çalışmalarını anlatıyor.

    3 ayrı başlıkta hazırlanan belgesellerde enerji verimliliği, su verimliliği ve geri dönüşüm konularındaki faaliyetler anlatılıyor:

    Enerji Verimliliği
    Tüm ürün gruplarında ürün başına yıllık ortalama enerji sarfiyatını azaltan Arçelik, yeni nesil çevreci ürünlerin üretim içerisindeki payını sürekli yükselterek dünyaya bıraktığı karbon ayak izini küçültmeyi hedefliyor. Arçelik son 5 yılda üretim faaliyetlerindeki enerji verimliliği projeleriyle ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerji teminiyle toplamda 233.000 ton sera gazı salımını önlendi. Bu rakam 22.000 aracın dünya etrafında dolaşmasına eşdeğer.


    Su verimliliği
    Arçelik A.Ş., üretimde oluşan atık sularının bir kısmını, ürün kalitesi değişmeyecek şekilde ileri arıtma teknolojileri kullanarak arıtıyor ve üretime geri besliyor. Yağmur suyu toplama sistemleri sayesinde yağmur suyunu toplayarak ve ileri arıtım teknolojisi ile arıtarak üretimde kullanıyor. Son 5 yılda Arçelik tesislerinde tasarruf edilen su miktarı 774.000 m3 yani yaklaşık 1 milyon hanenin günlük su tüketimine eşdeğer.



    Geri dönüşüm
    Arçelik A.Ş., Eskişehir ve Bolu'da kurduğu AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya) geri dönüşüm tesisleriyle üretim fonksiyonlarına AEEE geri dönüşüm tesisindeki çalışmalarını da ekliyor. Arçelik, düzenlediği geri dönüşüm kampanyasıyla , markası ne olursa olsun eski teknoloji ürünleri piyasadan toplayarak enerji verimliliği yüksek ürünlerle değiştiriyor. Eski teknoloji ürünlerin bu tesislerde geri dönüşümü ile elde edilen malzemeleri ekonomiye geri kazandırılıyor. Eski teknoloji ürünlerin şebekeden çektiği yüksek elektrik tüketimi de önlenmiş oluyor. Arçelik bu sayede kampanyanın başladığı 2014 yılından bu yana ülke ekonomisine 40 GWh yani 5 milyon hanenin günlük elektrik tüketimi kadar tasarruf sağlandığını belirtiyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu