YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2016

Escarus, GRI Onaylı Eğitim Partneri oldu

  • Sürdürülebilirlik alanında Türkiye’nin önde gelen danışmanlık şirketi Escarus, uluslararası alanda sürdürülebilirlik raporlamasında en kapsamlı metodolojiyi sunan Küresel Raporlama Girişimi - GRI’ın eğitim partneri oldu. Escarus, eylül ayından itibaren GRI’ın en güncel standardı olan GRI G4 eğitimlerini, Türkiye’de vermeye başlayacak.

    Finans ve üretim sektörlerinde sürdürülebilirlik alanında Türkiye’nin önemli danışmanlık şirketlerinden olan TSKB kuruluşu Sürdürülebilir Danışmanlık A.Ş. (Escarus), Global Reporting Initiative (GRI) onaylı eğitim partneri olmaya hak kazandı.

    Escarus söz konusu iş birliği çerçevesinde, Amsterdam merkezli bağımsız raporlama girişimi GRI’nın son metodolojisi olan G4 eğitimlerini eylül ayından itibaren sunmaya başlayacak. Eğitimler çerçevesinde, şirketlere sürdürülebilirlik raporlamasının önemi, raporlamadaki son trendler ve raporlamaya ilişkin detaylı bir rehberlik sunuluyor.

    Kurt: “Uzman kadromuzla sürdürülebilirlik raporlamalarında rehberlik edeceğiz”

    Escarus Genel Müdürü Hülya Kurt GRI Eğitim Ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını, sürdürülebilirlik raporlamasında uluslararası standart olarak kabul edilen GRI G4 metodolojisinin, ülkeler ve sektörler arasında karşılaştırılabilir bir çerçeve sunması nedeniyle büyük önem taşıdığını belirtti. Kurt sözlerine şöyle devam etti: “Sürdürülebilirlik raporları günümüzde, kurumsal sosyal sorumluluğun bir parçası olarak takip edilen gönüllü çalışmalar olmaktan çıkarak, şirketin uzun vadeli kârlılığını sağlayan önemli bir unsur haline geldi. Raporların başarıya ulaşması için kurum içerisinde anlaşılması ve benimsenmesi gerekiyor. İşte bu noktada biz devreye giriyoruz. Escarus olarak sunduğumuz sürdürülebilirlik raporlaması hizmetleriyle kurumlarda başarılı süreçler tesis edilmesini, Türkiye’de ‘sürdürülebilirlik’ kavramını zenginleştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu