YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2016

Zeytinburnu'nda atıklar sokak hayvanları için yemeğe dönüşüyor

  • Zeytinburnu Belediyesi, hizmet binası önüne yerleştirdiği akıllı mama istasyonları sayesinde bölgedeki sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyacını karşılıyor. İçine atılan boş plastik şişe, pil veya metal içecek kutularıyla çalışan güneş enerjili istasyon, her atık karşılığında haznesinde depoladığı su ve mamayı önündeki boş kaba döküyor. 

    Zeytinburnu'nda sokak hayvanları, yemek ve su ihtiyacını belediyenin önündeki akıllı mama istasyonlarından karşılıyor. Geri dönüşümü destekleyen projeyi hayat geçiren belediye, akıllı mama istasyonları sayesinde kedi ve köpeklerin aç ve susuz kalmasını engellemeyi amaçlıyor.

    İçine atılan boş plastik şişe, pil veya metal içecek kutularıyla çalışan akıllı istasyon, her atık karşılığında haznesinde depoladığı su ve mamayı önündeki boş kaba döküyor. Kaplara dökülen mamayı sokak hayvanları yerken, belediye de ilçedeki atıkları geri dönüşüme kazandırıyor. 

    Akıllı istasyonların bir diğer özelliği de şişelerde kalan fazla suyu depolaması. Günlük hayatta sık kullandığımız pet şişelerde arta kalan suyu, yere dökmek ya da çöpe atmak yerine akıllı istasyonlara döken vatandaşlar, uygulama sayesinde su israfının önüne geçiyor. Güneş enerjisi ile çalıştığı için elektrik ihtiyacı bulunmayan istasyon, içine kaç adet atık atıldığını ve günlük kaç hayvanın beslenme ihtiyacını istasyondan karşıladığını tespit edebiliyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu