YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 07 Eylül 2016

Tohum Takas Ağı Elektronik Veritabanı açıldı

  • Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, atalık tohumları koruma altına almak ve takas etmek isteyen herkesi Tohum Takas Ağı sitesi www.tohumtakas.org adresine bekliyor.

    Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, atalık tohumların takas edilebileceği Tohum Takas Ağı sitesi www.tohumtakas.org adresini kullanıma açtı. Tohum Takas Ağı elektronik veritabanı sayesinde, isteyen herkes elindeki atalık tohumları takasa açabilecek ve küçük miktarlarda atalık tohum talep edebilecek. Buğday Derneği bu sayede; hızla kaybolan atalık tohumlarımızı kurtarmak için başlattığı “tohum hareketi”ne katılımın artmasını hedefliyor.  

    Herkese açık ve ücretsiz

    Elinde atalık tohum bulunan veya atalık tohumları çoğaltmak için elini taşın altına sokmaya kararlı herkesin ücretsiz kullanabileceği site, tohum takasının yapılmasına izin verdiği gibi, ekildiği coğrafya, iklim şartları, ürünün yetiştirilmesinde kullanılan yöntemler ve girdileri de kayıt altına alıyor. Bu şekilde, hangi tohumun hangi şartlar altında ne kadar verimli olduğunun bilgisi de tohum takası yapanların elinde oluyor. 



Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu