YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Kasım 2016

TSKB sürdürülebilirlik deneyimlerini COP22’de paylaştı

  • 22. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi Taraflar Konferansı’na (COP22) geniş bir ekiple katılım gösteren TSKB ve iştiraki Escarus, başta yeşil tahvil olmak üzere sürdürülebilirliğin finansmanı alanındaki deneyimlerini pek çok farklı panelde paylaştı.

    7-18 Kasım tarihleri arasında Marakeş'te gerçekleştirilen 22. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi Taraflar Konferansı’nın (COP22) en önemli gündem maddeleri arasında iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum yatırımlarının finansmanı yer aldı. COP22’ye katılan TSKB ve TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı – Escarus ekipleri iklim finansmanı alanındaki son gelişmeleri takip ederken, sürdürülebilirlik alanındaki deneyimini de paneller aracılığıyla paylaştı.



    TSKB Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İçel, COP22 ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Öncelikle, COP22’de tarafların Paris Anlaşması konusundaki kararlılığını görmek bizi memnun etti. İklim değişikliğinden düşük karbon ekonomisine, yenilenebilir enerjiden verimlilik çalışmalarına, toplumsal cinsiyetten kapasite geliştirmeye kadar pek çok farklı alandaki iyi uygulama örnekleri de ülkemizdeki dönüşüm için ilham verdi. Geniş bir ekiple katıldığımız COP22’nin pek çok farklı oturumunda, TSKB’nin sürdürülebilirlik yatırımlarının finansmanı alanındaki uzun yıllara dayanan tecrübesini aktarma fırsatı bulduk, hem bu konuda imza attığımız çalışmaları hem de öncü uygulamalarımızı anlattık. Konuşmacı olduğumuz panellerde, yeşil/sürdürülebilir tahvillerin yarattığı dönüşüm, gelişen pazarlarda iklim yatırımları, iklim değişikliğiyle mücadele yatırımlarının finansmanı, düşük karbonlu ekonomiye geçişte kamu-özel yatırımlarının rolü, yenilenebilir enerjinin Türkiye’deki durumu ve geleceği gibi pek çok farklı konuda TSKB’nin bakış açısını aktardık. Özellikle yeşil tahvil konusundaki oturumlara oldukça yoğun katılım olduğunu gözlemledik. Dinleyicilerin yeşil tahvillerle ilgili soruları, bu yenilikçi finansman aracının potansiyelini bir kez daha kanıtladı.”



    TSKB ve Escarus temsilcileri, COP22 kapsamında aşağıdaki panellerde konuşmacı oldular:



    Trilyon Dolarlık Fırsat: Gelişen Pazarlarda İklim Yatırımları l Çiğdem İçel

    Türkiye’de İş Dünyası ve İklim Değişikliği l Coşkun Kanberoğlu

    Yeşil Ekonomiler için Yeşil Tahviller l Coşkun Kanberoğlu

    Düşük Karbonlu Kalkınmada Kamu-Özel Sektör Yatırımlarının Rolünü Artıracak Finansal Enstrümanlar l Coşkun Kanberoğlu

    Yenilenebilir Enerji’nin Türkiye’deki Durumu ve Geleceği l Coşkun Kanberoğlu

    Küresel İklim Finansmanında İslami Finansmanın Rolü l Burak Saygılı

    Türkiye’de İş Dünyası ve İklim Değişikliği l Melis Bitlis - Escarus

    Yenilenebilir Enerji l Melis Bitlis - Escarus

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu