YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 21 Kasım 2016

Allianz Türkiye’den sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modeli

  • Allianz Türkiye, “Allianz Seninle, İyiliğin Yanında” sloganıyla, sektörün ilk sürdürülebilirlik modelini açıkladı. Bir yıla yakın süredir çok sayıda paydaşla çalışılan model, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne dayanıyor.

    2016 başından bu yana paydaşlarından aldığı yön ile çalışmalarını sürdürüren Allianz’ın modeli Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden “iklim eylemi”, “sağlıklı bireyler”, “insana yakışır iş ve ekonomik büyüme”, “sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları” ile “toplumsal cinsiyet eşitliği” ilkelerine doğrudan katkı sağlıyor.

    “Sürdürülebilirlik, 126 yıllık bir kurum olan Allianz’ın DNA’sında var” diyen Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan-Coqui, “Toplumumuz için çalışmak ve sosyal marka olmak misyon ve vizyonumuzun bir parçası. Sürdürülebilirlik bizim için bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi değil. Türkiye’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin imzacısı ilk global sigorta şirketiyiz. Biz iyi bir çevre için, bireylerin, kurumların ve toplumun iyiliği, esenliği için işimizin kendisini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir şekilde dönüştürüyoruz. Bu yolculukta girişimcilik ve inovasyona destek vererek önleyici çözümler sunacağız” şeklinde konuştu.

    Allianz Türkiye’nin evrak yükü 2018’de yüzde 80 azalacak
    Allianz Grubu’nun dünyanın çeşitli bölgelerinde uyguladığı 150’nin üzerindeki yeşil iş çözümünden Türkiye’ye uyarlanabileceklere odaklanacak olan Allianz Türkiye Münih’teki İklim Çözümleri Merkezi ile birlikte Türkiye’ye özel raporlar hazırlayacak. Aylin Somersan-Coqui iş süreçlerindeki basılı evrak yükünü 2018’e kadar yüzde 80 oranında azaltmayı taahhüt ettiklerini de açıkladı.
       
    İyi kurum olmak için işe kendimizden başladık
    Önce kendisinin, ardından da etkileşimde bulunduğu diğer kurumların sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını hedefleyen Allianz Türkiye, 2012’den bu yana Çevre, Sosyal ve Yönetişim Prensipleri  ile yönetiliyor.
     
    Hamileyken işe alınan da var, doğum izninde terfi eden de
    Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzalayan Allianz Türkiye’de halihazırda toplam çalışanların yüzde 61’i, yönetimin ise yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor. Annelerin çalışma hayatında eşit değerlendirilmesine özen gösteren Allianz Türkiye’de hamileyken işe alınan da var, doğum izninde terfi eden de. Kurum kendi bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliği kurulu da oluşturacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu