YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 17 Mayıs 2017

Sabancı Üniversitesi’nden Sanayi Odaklı Projeler

  • Sabancı Üniversitesi'nin Sanayi Odaklı Projeler programının ilk etabında savunma sanayi, otomotiv tasarımı ve yan sanayi, bilişim, elektronik, kimya, inşaat, dayanıklı tüketim malları gibi çeşitli sektörlerden 17 proje geliştirildi.

    Sabancı Üniversitesi'nin, üniversite-sanayi işbirliğine yeni bir boyut kazandırdığı Sanayi Odaklı Projeler'in ilk çıktıları 11 Mayıs 2017, Perşembe günü Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (SUNUM) paylaşıldı.

    Davetin açış konuşmalarını Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu ve Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu gerçekleştirdi.

    Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu konuşmasında, "Sabancı Üniversitesi olarak her zaman bir öncülük iddiamız var. Gerçekten de Türkiye'nin yüksek eğitim profiline bir nefes, bir yenilik getirdiğimizi düşünüyoruz. Sanayi odaklı projeler için gerekli alt yapıya sahibiz ve bu sinerjiden çok güzel çalışmalar çıkacağına inanıyoruz" dedi.

    Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu konuşmasına projenin çıkış amacını anlatarak başladı. Fakülte lisans öğrencilerinin, lisans bitirme projelerini sanayi perspektifi ile gerçekleştirmeleri gerektiğine inandığımız ve mezuniyet öncesinde öğrencilerin sanayinin reel sorunları ile tanışmalarını ve gerçekçi çözümler üretmelerini sağlamak için bu projeyi başlattık diyen Yusuf Menceloğlu, sektör ayrımı yapmaksızın kurumlarla iletişim kurarak, yapmak istedikleri ama zaman ve kaynak ayıramadıkları mühendislik alanındaki her türlü proje önerisini üniversite işbirliğiyle çözümlenebilecek Sanayi Odaklı Projeler kapsamında değerlendirdiklerini dile getirdi.

    Savunma sanayi, otomotiv tasarımı ve yan sanayi, bilişim, elektronik, kimya, inşaat, dayanıklı tüketim malları gibi çeşitli sektörlerden projeye katılan 10 kurumun önerdiği projeler arasından seçilen 17 proje Sabancı Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşti. Sanayi Odaklı Projeler Programı'na katılan kurumlar arasında; Airties, Bonbon, Farplas, Havelsan, Hexagon Studio, Hayat Kimya, Karel Kalıp, Siemens, STFA İnşaat ve TÜBİTAK Bilgem yer aldı.

    Sanayi Odaklı Projeler (SOP), kurumların öncelikli araştırma konularını Sabancı Üniversitesi (SU) işbirliği ile projenlendirerek hayata geçirdikleri bir program. SOP, SU müfredatındaki "Mezuniyet Projesi" dersi kapsamında, katılımcı kurum ve SU öğretim üyelerinin danışmanlığında, uygun programlardan seçilecek olan 4. sınıf lisans öğrencileri, en az 3 kişilik proje gruplarında yer alıyor. Programa dahil olan kurumlar proje başına 10 bin TL katkı payı bağışı yapıyor.

    Sanayi Odaklı Projeler’in sunduğu imkanlar

    Sanayi kurumlarının araştırma gündeminde yer alan ancak insan, zaman, teknik ekipman gibi kaynak kısıtları olan araştırma konularının, üniversite işbirliği ile projelendirilerek hayata geçirilmesine olanak sağlar.
    Sabancı Üniversitesi’nin zengin araştırma ortamı imkanlarından, öğretim üyeleri ve araştırmacıların entelektüel birikimlerinden yararlanma fırsatı sunar.
    Projelerde çalışacak olan dördüncü sınıf öğrencileri, sanayi kurumları için etkin bir insan kaynakları havuzu oluşturur, kurumlara potansiyel çalışma arkadaşlarını tanıma ve yetiştirme şansı verir.
    Somut sorunlara, somut ve inovatif çözüm önerileri getirilir, fikir ürüne dönüştürülür.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu