YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 30 Nisan 2017

Kadının sesine destek ver

  • Brezilya'daki yeni bir aplikasyon kadınların konuşmalarının kesilmesini tespit ederek kendilerini daha iyi ifade etmelerine destek veriyor.

    Günlük hayatta veya haber programlarında rastladığımız ve kadınların kendilerini ifade etmelerini zorlaştıran bir durum var: Kadınların konuşmasının karşı taraftaki bir erkek tarafından bölünmesi.

    Bu alışkanlığın erkek ve bölmek kelimelerinin birleşmesinden oluşan bir kısaltması bile artık İngilizce jargona girmiş durumda: Manterrupting. İletişim konusunda karşılaşılan bu zorluk, kadınların okulda, işte veya evde düşüncelerini paylaşmasını engelleyebiliyor.

    “Eşit haklar eşit seslerle başlar” diyen yeni bir aplikasyon, bu konuda teknolojinin gücünden yararlanan bir çözüm sunuyor. Brezilya'da geliştirilen Woman Interrupted telefonun mikrofonu aracılığıyla günlük konuşmaları dinliyor ve kadınların ne sıklıkta sözlerinin kesildiğini analiz ediyor. Bu analizi yaparken kadın ve erkek ses frekanslarını değerlendirerek hareket ediyor. Kullanıcıya konuşmaların hangi aşamada kesildiğini gösteren bir grafik sunan aplikasyon, kullanıcıları bu sonuçları paylaşarak konuya dikkat çekmeye de davet ediyor.

    Şu anda beta versiyonu kullanılan ve özellikle ses tanıma konusunda geliştirildiği belirtilen aplikasyon, kadınların kendilerini rahat ifade etmeleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.


        

      

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu