YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 14 Eylül 2017

Moda dünyası için sürdürülebilir fikirler: Global Change Award

  • H&M Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Global Change Award, 1 milyon euroluk ödülü ve mentorluk programıyla moda endüstrisini dönüştürecek adayları bekliyor.

    H&M Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Global Change Award gezegeni korumayı ve döngüsel bir moda endüstrisine geçişi hedefliyor. Yarışmada 5 kazanan fikir 1 milyon euro tutarında ödülü paylaşıyor.

    Kazanan 5 fikri çevre, döngüsel ekonomi, moda ve girişim alanında engin bilgilere sahip uzman bir kadro seçiyor. Ardından 1 milyon Euro tutarındaki ödülün bu fikirler arasında nasıl dağıtılacağına internet üzerinden bir oylama aracılığıyla kamuoyu karar veriyor. Kazananlar aynı zamanda bir yıl boyunca inovasyonlarının hızlandırılacağı ve endüstriye etkinin büyütüleceği bir kuluçka programına katılarak, Stockholm, New York ve Şangay'a gidecekler. H&M Vakfı'nın bu süreçte partnerleri dünyanın önde gelen stratejik danışmanlık şirketlerinden Accenture ve Avrupa'nın lider okullarından Stockholm Teknoloji Enstitüsü.

    Global Change Award'un geçen yılki kazananları arasında, şarap kalıntılarından üretilen deri, geri dönüşüm sürecini kolaylaştırabilmek için ürünlere eklenen dijital içerik etiketleri, su, solar enerji ve bitki atıklarından üretilen çevre dostu naylon gibi ürünler yer almıştı. Haber görselinde gördüğünüz eşarp da, Manure Couture (koyun gübresinden üretilen ve doğada çözünebilen kumaş) ismiyle ödül kazanmıştı.

    globalchangeaward.com
     adresinden başvurulabilecek yarışmanın takvimi ise aşağıdaki şekilde:

    13 Eylül 2017 - 31 Ekim 2017 Başvuru 
    1 Kasım 2017 - 1 Mart 2018 Seçim
    12 Mart 2018 - 16 Mart 2018 Kamuoyu oylaması 
    20 Mart 2018 Ödül Töreni
    20 Mart 2018 - 20 Mart 2019 İnovasyon Geliştirme Programı

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu