YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 24 Ocak 2018

Kadir Has Üniversitesi’nden “Temiz Üretim” eğitimi

  • İstanbul Sanayi Odası ile işbirliğine giden Kadir Has Üniversitesi, özel sektör firmalarına "temiz üretim" eğitimleri vermeye başladı. 20 firmaya verilecek eğitimlerin ilki gerçekleştirildi. Dört kez düzenlenecek eğitimlerin ikincisi nisan ayında yapılacak.

    Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Ucal'ın yürütücüsü olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi başlıklı hibe programı ile hayata geçirilen proje kapsamında firmalar "temiz üretim"i öğreniyor. İstanbul Sanayi Odası işbirliğiyle 20 firmaya verilecek eğitimlerin ilki gerçekleştirildi. Dört kez düzenlenecek eğitimlerin ikincisi nisan ayında yapılacak.

    Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Meltem Ucal, "Projemiz kapsamında firmaların ticari faaliyetleri sırasında çevre üzerinde baskı oluşturup oluşturmadıkları ya da ticari faaliyetlerine bu baskıyı oluşturmadan ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında ne şekilde devam etmeleri gerektiği konusunda görüşmeler sağlanacak. Dört kez düzenlemeyi planladığımız temiz üretim eğitimlerinin ilkini gerçekleştirdik. Eğitimde öncelikle iklim değişikliğinin ülkemize ve dünyaya etkileri hakkında bilgi verdik. En önemli amacımız 'ayrıklaştırma' kavramının firmalar nezdinde uygulayıcı nitelikte anlaşılması. Bu amacımız doğrultusunda katılımcı firmalara son 40 yılda önemi gittikçe artan bu kavram hakkında bir sunum gerçekleştirdik. Ticari faaliyetlerin çevre ile dost şekilde yürütülebilmesi için öncelikle ayrıklaştırmanın ne olduğunun anlaşılması ve bunun fiilen nasıl uygulanabileceği yönünde bilgi sahibi olunması gerekiyor. Eğitimlerde edinilen bilgilerin pratiğe nasıl dönüşeceği ve nasıl uygulanacağı konusunda da destek vereceğiz. Böylelikle üretici firmalarla sürdürülebilir çalışmalar yürütme kapsamında, üniversite olarak ciddi ve oldukça mühim bir adım atmış olacağız. Projedeki en önemli amaç, ekonomik büyüme devam etsin, çevreye verilen zarar en aza indirgensin" açıklamasında bulundu.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu