YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2018

Bitkisel LEGO geliyor

  • LEGO setlerindeki yaprak, çalı, çiçek ve ağaç gibi bitkisel parçalar, bu yıldan itibaren bitki bazlı plastikten üretilecek. 
     

    Üretimde ve ambalajlamada sürdürülebilir malzemeye geçme konusundaki hedeflerini 2012’de açıklayan LEGO, bu konuda yeni bir adım attı. LEGO setlerindeki yaprak, çalı, çiçek ve ağaç gibi bitkisel parçalar, bu yıldan itibaren bitki bazlı plastikten üretilecek. 
     
    Bitki bazlı plastik konusunda Biyoplastik Ham Madde Birliği (Bioplastic Feedstock Alliance-BFA) ile işbirliğine giden LEGO, ham madde olarak şeker kamışı kullanacağını açıkladı. LEGO, üretim şeker kamışından yapılacak olsa da, ürünlerin klasik LEGO bitki parçaları gibi yumuşak ve esnek olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, bu sürdürülebilir ürünlerin, klasik LEGO tuğlalarının geçtiğini dayanıklılık vb. testleri geçtiğinin altı da çizildi.
     
    LEGO’nun sürdürülebilirlik yaklaşımı sadece ürünün bitkisel olmasını değil, bu bitkilerin nasıl elde edildiğini de kapsıyor. Buna göre, üretimde kullanılan şeker kamışı, iyi ticaret kriterlerine göre elde ediliyor.
     
    Bitki bazlı ham madde kullanımı, LEGO’nun 2030 hedeflerinin bir parçası. LEGO, 2030 yılına kadar ürün ve ambalajlarında sürdürülebilir malzemelere geçmeyi ve sıfır atıkla çalışmayı hedefliyor. 
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu