YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 07 Ekim 2018

Otizmin farkındayız geri dönüşümle yanındayız

  • "Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanınızdayız" sloganıyla hazırlanan proje kapsamında Ataşehir'de bulunan CarrefourSA'lara, atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanabilmesi için kutular konulacak. Vatandaşlar, ömrü dolmuş veya atık haline gelen elektrikli ve elektronik küçük eşyalarını ve lambalarını CarrefourSA'lardaki toplama kutularına atarak otizmli çocukların eğitimine destek sağlamış olacaklar.

    Günümüzde en hızlı artan atık türü olan elektronik atıklar bünyelerinde değerli elementler ile birlikte çevreye ve insan sağlığına zararlı pek çok maddeyi içeriyor. Atık elektrikli ve elektronik eşyalar uygun biçimde toplanmadığı, geri kazanılmadığı veya bertaraf edilmediği taktirde içerdikleri tehlikeli maddeler doğaya kontrolsüzce yayılıyor ve geri dönülemez zararlar veriyor. Bunun önüne geçmek için işbirliğine giden Carrefour ve Ataşehir Belediyesi, Tohum Otizm Vakfı yararına bir kampanya başlattı. 

    "Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanınızdayız" sloganıyla hazırlanan proje kapsamında Ataşehir'de bulunan CarrefourSA'lara, atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanabilmesi için kutular konulacak. Vatandaşlar, ömrü dolmuş veya atık haline gelen elektrikli ve elektronik küçük eşyalarını ve lambalarını CarrefourSA'lardaki toplama kutularına atarak otizmli çocukların eğitimine destek sağlamış olacaklar.

    Kampanyayla ilgili bilgi vere Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, "Bugün dünyada her 68 çocuktan biri otizm riski ile doğuyor ve bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizme farkındalık yaratabilmek ve otizmli çocukların eğitime kavuşması adına CarrefourSA, Ataşehir Belediyesi, AGİD, Exitcom güçlerini birleştirerek Tohum Otizm Vakfı için çok kıymetli bir iş birliğini, geri dönüşüm projesini hayata geçirdi. Ne kadar çok çocuğumuza eğitim bursu sağlayabilirsek onların geleceği için o kadar umutlu olabiliriz. Çünkü otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, tek çaresi, tek ilacı eğitim. O yüzden otizmli çocuklara verebileceğiniz en büyük destek onların eğitim alabilmelerine fırsat vermektir. Onlara bu fırsatı sunmak isteyen herkesi geri dönüşüm projesini desteklemeye davet ediyor,"Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanındayız" diyerek bu projede yanımızda yer alan paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu