YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2018

Sabancı Üniversitesi'nde Doğa ve İklim Söyleşileri başlıyor!

  • Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin (İPM) doğa koruma ve iklim değişikliği alanında çalışan araştırmacı, akademisyen ve sivil toplum gönüllülerini buluşturmayı amaçlayan Doğa ve İklim Söyleşileri'nin ilki 20 Kasım 2018 Salı günü Tansu Gürpınar'ın katılımıyla gerçekleşecek.

    Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin (İPM) doğa koruma ve iklim değişikliği alanında çalışan araştırmacı, akademisyen ve sivil toplum gönüllülerini buluşturmayı amaçlayan Doğa ve İklim Söyleşileri'nin ilki 20 Kasım 2018 Salı günü gerçekleşecek. Çevre ve iklim alanlarını çok disiplinli bir anlayışla bir araya getirmek amacıyla bu öğretim yılında ilk kez başlatılan Doğa ve İklim Söyleşileri, farklı konuşmacılarla iki ayda bir yapılacak.
     
    Doğa ve İklim Söyleşileri'nin ilk konuşmacısı, Türkiye'nin en kıdemli doğa korumacılarından biri olan Tansu Gürpınar. Orman Bakanlığı'ndan Doğal Hayatı Koruma Derneği'ne kadar görev yaptığı her yerde bu alandaki çalışmaların öncülüğünü yapan isimler arasında yer alan Gürpınar, deneyimlerinden yola çıkarak, biyosferin korunmasının iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolünü anlatacak.
     
    "Kuş Cenneti'nden Biyosfere: Doğayla Geçen Yıllar" başlığı çerçevesinde yapılacak söyleşide iklim değişikliğiyle mücadele ve atmosferdeki sera gazı birikiminin azaltılması için, fotosentez yoluyla karbon tutan bitkilerin ve ormanların korunmasının, yaban hayatla birlikte ekosistemlerin işlevini sürdürebilmesinin ne kadar önemli olduğu ele alınacak. 

    İstanbul Politikalar Merkezi'nden Ümit Şahin'in moderasyonunda düzenlenecek söyleşi, 20 Kasım Salı günü, saat 18.00-20.00 arasında Karaköy Minerva Palas'ta gerçekleştirilecek. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu