YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2019

Dünyaya açılacak sosyal girişimler aranıyor

  • Pozitif etkinizi ülke sınırlarının dışına taşımak isteyen bir sosyal girişimciyseniz 3 Mart’a kadar Accelerate 2030’a başvurabilirsiniz.

    Impact Hub ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hayata geçirilen Accelerate 2030, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan sosyal girişimleri destekleyen bir hızlandırma programı.

    Önce yerel sonra global düzeyde gerçekleştirilen Accelerate 2030’a, çevresel ve sosyal sorunlar için çözüm geliştiren, Küresel Hedefler’in başarılmasında rol oynayan sosyal girişimler katılabiliyor. Accelerate 2030’a davet edilen sosyal girişimler etki alanlarını genişletme şansı yakalıyor. Böylece ülkesel olarak başarı gösteren, etkisi kanıtlanmış iyi fikir ve uygulamalar farklı bölgelere hatta dünya geneline yayılabiliyor.

    Accelerate 2030, sosyal girişimlerin daha büyük ölçeklere hazırlanmasını, yatırım almalarının kolaylaşmasını ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda geliştirilebilir bir etki yaratmalarını amaçlıyor. Hızlandırma programında, standart eğitimler kullanılmıyor. Bunun yerine sosyal girişimin ihtiyaçlarına uygun özel eğitimler tasarlanıyor. Accelerate 2030’a katılan sosyal girişimler, liderlik, etki ölçümü, erişimin genişletilmesi, finansa erişim, network ve işbirliklerine erişim gibi alanlarda destekleniyor.

    Ülkemizde UNDP Türkiye, Impact Hub İstanbul ve Anadolu Efes
    ortaklığında gerçekleştirilen Accelerate 2030’un başvuruları 3 Mart’a kadar devam ediyor. Programı başarıyla tamamlayan sosyal girişimler arasından seçilenler ise Cenevre’deki dünya finaline katılma hakkı kazanıyor.

    Son olarak, geçtiğimiz yıl Accelerate 2030’un global programına ülkemizden Fazla Gıda’nın davet edildiğini de ayrıca ekleyelim.


    Accelerate 2030 hakkında detaylı bilgiyi bu linkten edinebilir, başvurunuzu bu linkten yapabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu